PSV-opponent Sevilla kiest voor Uruguayaan als nieuwe coach

Reacties

Sevilla heeft Diego Alonso gepresenteerd als nieuwe coach. De 48-jarige Uruguayaan gaat aan zijn eerste trainersklus in Europa beginnen en is bij de Spaanse subtopper de opvolger van José Luis Mendilibar.

PSV-opponent Sevilla kiest voor Uruguayaan als nieuwe coach
© Pro Shots

Alonso was nog nooit trainer bij een Europese club, maar heeft als speler wel een rijk verleden in Spanje. Hij was actief bij Valencia, Atlético Madrid, Racing Santander, Málaga en Real Murcia. Trainerservaring deed hij met name op in Mexico, eerst bij Pachuca en vervolgens als coach van Monterrey. In 2020 had hij de leiding bij Inter Miami en begin vorig jaar begon Alonso aan zijn klus als bondscoach van Uruguay. Met La Celeste werd hij tijdens het voorbije WK al in de groepsfase uitgeschakeld.

Als opvolger van de ontslagen Mendilibar moet Alonso voor de ommekeer zorgen in Estadio Ramón Sánchez Pizjuán. Sevilla pakte slechts acht punten in zijn eerste acht competitiewedstrijden in het nieuwe seizoen en staat nu veertiende in La Liga. De Europa League-winnaar won in de eerste twee speelrondes van de groepsfase van de Champions League ook nog niet. Tegen zowel RC Lens als PSV werd gelijkgespeeld.

Op 29 november wacht voor Sevilla de thuiswedstrijd tegen PSV in de Champions League. Alonso debuteert als Sevilla-trainer bij een geweldig affiche: Real Madrid-thuis op 21 oktober.

Bekijk hier al onze video's
Meer Sevilla
Meer over Sevilla
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.