PSV onderuit in eerste oefenwedstrijd onder Bosz

Reacties

PSV heeft zaterdag de eerste oefenwedstrijd van de voorbereiding verloren. De ploeg van trainer Peter Bosz ging onderuit tegen Sint-Truiden, de nummer twaalf van België van afgelopen seizoen. PSV speelde voor een groot deel met jeugdspelers.

PSV onderuit in eerste oefenwedstrijd onder Bosz
© Pro Shots
PSV
PSV
1 - 2
Sint-Truiden
Sint-Truiden

Na de eerste training onder Bosz en de eerste persconferentie van de nieuwe trainer van PSV was het zaterdag tijd voor het eerste oefenduel. Het treffen was besloten en werd niet uitgezonden. Aanwezigen zagen een wel erg jong PSV aan de aftrap verschijnen, met naast Joël Drommel, Jordan Teze, Olivier Boscagli en Guus Til voornamelijk spelers die vorig seizoen in de Keuken Kampioen Divisie actief waren met de beloften.

PSV moest het stellen zonder de nog niet fitte Luuk de Jong en aanwinst Ricardo Pepi, die wel toekeek bij de wedstrijd. Jason van Duiven, die het vorig seizoen goed deed bij Jong PSV, kreeg van Bosz de kans in de spits. Hij scoorde niet en zag zijn ploeg voor rust op achterstand komen. Drommel keerde een penalty van de nummer twaalf van België, maar werd in de rebound alsnog geklopt.

Na rust, met een compleet ander elftal op het veld, kwam PSV al snel langszij. Anwar El Ghazi zorgde met een stiftje over de keeper en via de lat voor de gelijkmaker. Bij de Eindhovenaren vielen onder anderen André Ramalho, Timo Baumgartl, Boy Waterman, Patrick van Aanholt en dus El Ghazi in. Het team werd opnieuw aangevuld met spelers van Jong PSV die zich in de voorbereiding mogen laten zien aan de trainer. Uiteindelijk ging PSV alsnog met 1-2 onderuit door een late Belgische treffer.

De formatie van Bosz oefent over een week weer, dan tegen het Oostenrijkse FC Blau-Weiss Linz.

Opstelling PSV eerste helft: Drommel; Comenencia, Teze, Boscagli, Tytens; Geerts, Til, Land; Gonzaga, Van Duiven, Antonisse.

Opstelling PSV tweede helft: Waterman; Van de Blaak, Ramalho, Baumgartl, Van Aanholt; Van den Heuvel, Babadi, Nassoh; El Ghazi, Fofana, Bars.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PSV
Meer over PSV
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.