'PSV krijgt serieuze concurrentie in strijd om Gnonto'

Reacties

Steeds meer clubs mengen zich in de strijd om Wilfried Gnonto. PSV lijkt nu ook concurrentie uit Duitsland te krijgen voor de achttienjarige Italiaan.

'PSV krijgt serieuze concurrentie in strijd om Gnonto'
© Pro Shots

Eind april werd duidelijk dat PSV belangstelling heeft in Gnonto. De tiener heeft bij FC Zürich nog een eenjarig contract en leek een prijskaartje van zo'n vijf miljoen euro te hebben. De laatste weken van het seizoen heeft Gnonto zichzelf echter behoorlijk in de etalage gezet.

Bondscoach Roberto Mancini riep hem op voor de Italiaanse nationale ploeg en liet Gnonto in alle vier de Nations League-duels meedoen. Hoewel Italië daarin geen beste indruk maakte, was de jonge aanvaller wel één van de lichtpuntjes: met een assist tegen Engeland en een doelpunt tegen Duitsland gaf Gnonto zijn visitekaartje af. Het leverde hem ook complimenten van Mancini op.

Volgens de Italiaanse transferexpert Gianluca di Marzio heeft Zürich de vraagprijs van Gnonto inmiddels verdubbeld. Evengoed melden steeds meer clubs zich bij de Zwitsers. SC Freiburg en 1899 Hoffenheim zouden serieuze interesse hebben.

Freiburg heeft een behoorlijk transferbudget na de verkoop van Nico Schlotterbeck, maar Hoffenheim heeft een andere belangrijke troef. André Breitenreiter, de trainer onder wie Gnonto doorbrak bij Zürich staat daar volgend jaar voor de groep en zou de aanvaller graa mee willen nemen.

Bekijk hier al onze video's
Meer W. Gnonto
Meer over W. Gnonto
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.