PSV volgt Zürich-aanvaller Wilfried Gnonto

Reacties

In de zoektocht naar nieuwe aanvallende spelers voor volgend seizoen ziet PSV in Wilfried Gnonto een kandidaat. De achttienjarige voetballer heeft nog een éénjarig contract bij FC Zürich en de club uit Eindhoven is niet de enige die denkt aan de Italiaanse aanvaller.

PSV volgt Zürich-aanvaller Wilfried Gnonto

Bij PSV zal er komende transferzomer zeker iets gebeuren als het op de spitspositie aankomt. Eran Zahavi vertrekt zeer waarschijnlijk en in Carlos Vínicius ziet de technische clubleiding van PSV niet meer dan een plan B. Wat er met Maxi Romero gebeurt, is nog niet helemaal duidelijk. De nieuwe trainer Ruud van Nistelrooij is wel gecharmeerd van de Argentijnse spits, maar vooral door blessures heeft Romero nooit lang kunnen imponeren in Eindhoven. Fodé Fofana is weliswaar een talent, maar heeft nog geen ervaring op het hoogste niveau en is te jong om volgend seizoen de spitspositie in PSV 1 te bekleden.

PSV wil graag twee aanvallers naar Eindhoven halen. Een ervaren spits zoals bijvoorbeeld Luuk de Jong die er direct staat en een talentvolle jongen die kan doorgroeien en waaraan PSV goed aan kan verdienen. Gnonto past in de laatste categorie en bovendien goed in de nieuwe strategie van de club die erin voorziet dat er meer jonge grote talenten in de leeftijd van 15 tot en met 21 jaar naar PSV komen.

'PSV moet deze zomer all-in gaan voor Luuk de Jong'

Gnonto is een sterke Italiaanse aanvaller die ook als aanvallende middenvelder kan spelen. Hij groeide op in de jeugdopleiding van Internazionale en sinds 2020 komt het talent uit voor FC Zürich. Dit seizoen maakte Gnonto in de Zwitserse Super League acht goals in 29 wedstrijden. De landstitel kan Zürich bijna niet meer ontgaan in Zwitserland.

PSV is niet de enige die belangstelling heeft voor de Italiaanse jeugdinternational met Ivoriaanse roots. Ook Anderlecht heeft verregaande belangstelling voor Gnonto die volgens de eerste geluiden ongeveer vijf miljoen euro zou moeten kosten.

Spelersprofiel

W. Gnonto


Geboortedatum:
5 november 2003
Leeftijd:
20
Nationaliteit
Italië
Lengte:
1,72 m
Gewicht:
65 kg
Huidige club:
Leeds United
Nationaal team:
Italië Onder 21
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.