PSV komt zwakke start te boven dankzij onervaren doelpuntenmakers

Reacties

PSV heeft zich zondag ondanks een dramatische start niet laten verrassen door degradatiekandidaat FC Volendam. De koploper maakte het verschil dankzij spelers die normaliter weinig productief zijn.

PSV komt zwakke start te boven dankzij onervaren doelpuntenmakers
© Pro Shots
FC Volendam
FC Volendam
1 - 5
PSV
PSV

Met de uitgerekend in deze wedstrijd teruggekeerde Joey Veerman aan de aftrap slikte PSV razendsnel een tegentreffer. Op aangeven van George Cox tikte Darius Johnson na een minuut binnen, al kreeg uiteindelijk Jordan Teze de goal op zijn naam. Daarna ontstond het verwachte spelbeeld, met een dominerend PSV en een terugzakkend Volendam. Nadat de koploper al enkele mogelijkheden onbenut had gelaten, sloeg Ismael Saibari na dertien minuten toe. De Marokkaans international speelde zich eerst vrij en haalde vervolgens overtuigend uit.

Vanzelfsprekend poogde PSV hierna door te drukken, maar Volendam deelde af en toe een speldenprikje uit in de omschakeling. Desondanks was er sprake van een kat-en-muisspel, waarbij de thuisploeg de mazzel had dat de koploper niet uitblonk in het omzetten van kansen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Kort na de onderbreking viel alsnog de 1-2. Schouten hield van dichtbij het hoofd koel en effende daarmee de weg voor een overwinning van PSV. De Eindhovenaren verzamelden hierna de nodige kansen. Onder anderen Luuk de Jong en Johan Bakayoko slaagden er niet in de score op te voeren.

Dat lukte Teze wél. De verdediger sloeg toe met het hoofd op aangeven van Saibari. Voor Teze betekende het zijn eerste goal deze competitie, waar eerder Schouten zijn tweede Eredivisie-treffer van deze jaargang produceerde. Via invaller Ricardo Pepi, die de bal steenhard in de verre hoek schoot, liep de ploeg van Peter Bosz uit naar 1-4. De vanwege zijn contractsituatie veelbesproken Isaac Babadi, die halverwege Veerman had afgelost, legde daarna de eindstand vast.

Door de uiteindelijk eenvoudige winstpartij zet PSV achtervolger Feyenoord weer op dertien punten. De Rotterdammers spelen om 20.00 uur nog tegen Sparta.

PSV zet het seizoen vrijdagavond al voort met een thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo. Op 20 februari wacht de eerste 'date' met Borussia Dortmund in de achtste finale van de Champions League, eveneens in Eindhoven.

FC Volendam Nederland

PSV Nederland

PSV Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2023/2024

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSV
32
28
3
1
107-19
+88
87
2
Feyenoord
32
24
6
2
85-24
+61
78
3
FC Twente
32
19
6
7
60-33
+27
63
4
AZ
32
18
7
7
64-36
+28
61
5
Ajax
32
14
10
8
69-59
+10
52
* Actueel tot en met 7 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PSV
Meer over PSV
Meer FC Volendam
Meer over FC Volendam
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.