PSV haalt met uitblinker Madueke dubbele cijfers op vertrouwde grond Schmidt

PSV heeft ook het tweede oefenduel van de voorbereiding met groot gemak gewonnen: 1-10. Vooral Noni Madueke had er woensdagavond zin in tegen de Duitse amateurclub Delbrücker FC. Fodé Fofana scoorde na rust drie keer.

Voor Roger Schmidt betekende het oefenpotje tijdens het trainingskamp van PSV een terugkeer op vertrouwde grond. De Duitse trainer begon zijn loopbaan als coach in 2004 bij de club uit het plaatsje Delbrück. Nadat Schmidt een warm welkom had gekregen in het Stadion am Lauerskamp, bleek ook zijn ploeg zich er snel thuis te voelen. Al na een kwartier leidde PSV met 0-3.

Dat was voor een groot deel te danken aan Madueke. De door Borussia Dortmund begeerde aanvaller bracht na dertien minuten Eran Zahavi in stelling voor de 0-1 en had twee minuten later de volgende assist al achter zijn naam staan, toen Yorbe Vertessen raak kopte uit zijn voorzet. Een minuut later knikte Vertessen nogmaals raak, dit keer op aangeven van Mario Götze.

De Eindhovense storm ging daarna even liggen, maar daarna scoorde PSV binnen een kwartier nog drie keer. Madueke maakte er na 25 minuten zelf 0-4 van met een bekeken schot in de verre hoek, voordat de Engelsman met zijn derde assist van de avond Götze in staat stelde de 0-5 te maken. Tussendoor moest Joël Drommel een treffer incasseren, maar daarna scoorde Madueke nogmaals.

Zo liet de negentienjarige dribbelaar zich net als in het eerste oefenduel met RWD Molenbeek (6-2) nadrukkelijk gelden bij PSV, dat na rust in een andere samenstelling op het veld terugkeerde. Fofana was een van de spelers die een kans kreeg van Schmidt en de achttienjarige spits greep die aan door een hattrick te maken, waarbij Bruma een fraaie assist gaf bij de 1-8.

PSV had na de derde treffer van Fofana nog zo'n tien minuten om de dubbele cijfers te halen en dat lukte ook. Davy Pröpper bepaalde de eindstand met een poeier op 1-10. Zo hebben de Eindhovenaren flink wat vertrouwen getankt voor de voorronde van de Champions League tegen Galatasaray, al zal de tegenstand dan een stuk sterker zijn dan woensdagavond het geval was.

Opstelling PSV eerste helft: Drommel; Teze, Ramalho, Obispo, Max; Sangaré, Rosario; Vertessen, Götze; Zahavi, Madueke.
Opstelling PSV tweede helft: Müller; Mwene, Viergever, Boscagli, Oppegard; Van Ginkel, Ihattaren Pröpper; Antonisse, Fofana, Bruma.