Belangstelling of niet: PSV hoopt Madueke in Eindhoven te zien schitteren

Reacties

Noni Madueke wordt op de voet gevolgd door Borussia Dortmund. De interesse ten spijt: PSV heeft zich in principe op het standpunt gesteld de jonge aanvaller niet te willen gaan. De komende weken moet blijken of de situatie van de Engelse jeugdinternational verandert.

Belangstelling of niet: PSV hoopt Madueke in Eindhoven te zien schitteren
© Pro Shots

De speler en zijn management zijn duidelijk: Madueke moet voor zijn ontwikkeling komend seizoen gaan spelen. Hoewel de negentienjarige aanvaller gezien zijn speeltijd afgelopen seizoen imponerende aantallen goals en assists kon overleggen, koos Schmidt toch geregeld voor anderen. Het zorgt ervoor dat Madueke snel wil weten hoe de vlag voor het komende seizoen erbij hangt. Is dat zicht op een basisplaats in zijn ogen te troebel, dan zal de Engelsman zijn ontwikkeling elders willen voortzetten.

'Zonder Malen en Dumfries is PSV ook direct 31 doelpunten en 19 assists kwijt'

Net als vorig jaar in de voorbereiding schoot het grote talent uit de startblokken in de aanloop naar de belangrijke Europese wedstrijden. Tegen de Belgische Tweedeklasser RWD Molenbeek (6-2) scoorde Madueke twee keer, gaf hij twee assists en onderstreepte hij met een aantal flitsende acties zijn enorme mogelijkheden.

Dat zijn kwaliteiten en zijn potentie bij de Europese topclubs bekend zijn, is een understatement. Met name Dortmund ziet in Madueke een voorname kandidaat om Jadon Sancho op te volgen. Afgelopen week waren zijn vader en zaakwaarnemer op een foto duidelijk zichtbaar toen ze de Duitse topclub bezochten. Bij PSV ligt Madueke, die in 2018 werd overgenomen van Tottenham Hotspur, nog vast tot medio 2024.

PSV heeft al in een vroeg stadium gesteld dat het Madueke niet laat gaan. Technisch directeur John de Jong wil de aanvaller 'eerst in PSV 1 zien schitteren' en van een bedrag van twintig miljoen euro voor Madueke is hij niet onder de indruk. Maar als daar nog enkele miljoenen bovenop komen, is het de vraag wat de raad van commissarissen van PSV doet. Het lijkt echter nog een kwestie van tijd voordat Dortmund zich in Eindhoven meldt.

Lees hier een uitgebreid verhaal over de start van PSV en de uitdagingen die wachten.

Bekijk hier al onze video's
Meer PSV
Meer over PSV
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Meer N. Madueke
Meer over N. Madueke
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.