Zahavi en Madueke op schot in eerste oefenduel van PSV

PSV heeft zijn eerste oefenwedstrijd in de voorbereiding overtuigend gewonnen van het Belgische RWD Molenbeek. Eran Zahavi en Noni Madueke maakten twee goals in de 6-2 overwinning.

PSV haalde tot dusver vijf versterkingen binnen (de teruggekeerde Marco van Ginkel meegerekend) en zij maakten zaterdagmiddag allemaal speelminuten. Joël Drommel stond onder de lat en verdedigers Phillipp Mwene en André Ramalho stonden voor hem in de defensie, terwijl Davy Pröpper begon op het middenveld. Van Ginkel viel in de tweede helft in.

Op het moment dat Van Ginkel het veld in kwam, was er al vijf keer gescoord. Drommel kreeg zijn eerste twee tegendoelpunten in Eindhovense dienst, maar dankzij treffers van Jorbe Vertessen (na een heerlijke actie van Madueke), Zahavi (na een voorzet van Philipp Max) en Madueke (een zelf verdiende strafschop) gingen de Eindhovenaren toch met een voorsprong aan de thee.

In het tweede bedrijf bouwde PSV zijn voorsprong uit. Jeremy Antonisse maakte zijn eerste doelpunt in het eerste elftal van de Eindhovenaren en Zahavi en Madueke maakten hun tweede van de middag. Mohamed Ihattaren kreeg ook nog een aantal mogelijkheden, maar hij slaagde er niet in om te scoren.

PSV speelt zijn tweede oefenwedstrijd aankomende woensdag. De ploeg van Schmidt neemt het dan op tegen Delbrücker SC uit Duitsland. Over tweeënhalve week speelt PSV in de voorronde van de Champions League zijn eerste wedstrijd tegen Galatasaray.

Opstelling eerste helft: Drommel; Mwene, Ramalho, Boscagli, Max; Pröpper, Rosario; Bruma, Vertessen, Madueke; Zahavi

Opstelling tweede helft: Müller; Sambo, Obispo, Viergever, Oppegard; Van Ginkel, Rosario; Madueke, Ihattaren, Antonisse; Zahavi