Rol van matchwinner ontglipt onfortuinlijke Madueke

Reacties

Chelsea heeft de zege uit de handen laten glippen in de uitwedstrijd tegen Sheffield United. Noni Madueke dacht The Blues aan de overwinning te hebben geholpen, maar in de extra tijd ging het toch nog mis.

Rol van matchwinner ontglipt onfortuinlijke Madueke
© Pro Shots
Sheffield United
Sheffield United
2 - 2
Chelsea
Chelsea

De rol van Madueke bij de spectaculaire zege op Manchester United was donderdagavond al noemenswaardig, ook al had hij toen weinig speeltijd. De voormalig PSV'er viel toen in de 89ste minuut in en versierde de strafschop waaruit Cole Palmer de 3-3 maakte. Chelsea won nog met 4-3 doordat Palmer een minuut na zijn rake strafschop nog eens scoorde, diep in de extra tijd.

In Sheffield mocht de 22-jarige rechtsbuiten drie dagen later wel starten. Hij toonde in de 66ste minuut zijn klasse. Madueke werd aangespeeld door Palmer en versnelde. De dribbelaar ging het strafschopgebied in en kapte dusdanig snel naar zijn linker, dat de defensie van The Blades geen antwoord had op de actie die iedereen in het stadion voelde aankomen. Madueke schoot de bal vervolgens hard voorbij doelman Ivo Grbic: 1-2. Voor de jonge aanvaller was dat zijn derde doelpunt van het seizoen in de Premier League.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Chelsea was vroeg in de wedstrijd via Thiago Silva al eens op voorsprong gekomen. De routinier had in de elfde minuut gescoord uit een corner, waarna Jayden Bogle uit een moeilijke hoek na een steekpass van Gustavo Hamer de thuisploeg langszij had geschoten (1-1). Sheffield United zette in de slotfase opnieuw aan, jagend op een volgende gelijkmaker. Die kwam er in de 93ste minuut. Oliver McBurnie reageerde alert na doorkoppen van Cameron Archer en scoorde van dichtbij: 2-2.

Chelsea heeft met de overwinning de achterstand op nummer zes Manchester United kunnen verkleinen. Nu blijft het gat ten opzichte van The Red Devils, die eerder op de zondag gelijkspeelden tegen Liverpool, vijf punten.

Premier League

Stand Premier League 2023/2024

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
6
Manchester United
34
16
6
12
52-51
+1
54
7
Newcastle United
34
16
5
13
74-55
+19
53
8
Chelsea
34
14
9
11
65-59
+6
51
9
West Ham United
35
13
10
12
56-65
-9
49
* Actueel tot en met 2 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.