Hattrick Palmer velt United in knotsgekke kraker tegen Chelsea

Chelsea is in een ongekende wedstrijd als winnaar uit de strijd gekomen tegen Manchester United. Erik ten Hag en consorten leken tot in de blessuretijd een comeback te bewerkstelligen, maar via Cole Palmer deden The Blues hetzelfde trucje: 4-3.

Chelsea
Chelsea
4 - 3
Manchester United

Zonder de maar weer geblesseerde Lisandro Martínez ging United op bezoek bij Chelsea, waar Noni Madueke op de bank begon. Erik ten Hag maakte een opvallende keuze in zijn basiself. Antony mocht zich opmaken voor zijn eerste basisplaats van dit kalenderjaar in de Premier League. Onder andere Marcus Rashford begon daardoor op de bank, maar duidelijk werd dat hij rust kreeg voor het duel met Liverpool van aankomende zondag.

Basisplaats of niet, Antony moest toezien hoe Chelsea een vliegende start maakte. Conor Gallagher was het eindstation van een aanval van The Blues die werd ingeleid door balverlies van Kobbie Mainoo, het Engelse talent dat afgelopen interlandperiode nog debuteerde voor Engeland. United ging hierna op zoek naar de gelijkmaker, maar het geluk zat hem aan de andere kant.

In minuut twintig van de wedstrijd kreeg Chelsea een strafschop nadat Marc Cucurella naar het gras ging. Het was uitgerekend Antony die ervoor zorgde dat de Spanjaard neer ging en scheidsrechter Jarred Gillett geen andere keus liet dan naar de stip wijzen. Cole Palmer - die afgelopen weekend nog met een stiftje raak schoot vanaf elf meter - maakte ook dit keer geen fout en stuurde André Onana de verkeerde kant op.

Chelsea kreeg via Axel Disasi nog een grote kans op een derde treffer, maar na dat moment was het tijd voor de grote comeback-show van United. Nadat Alejandro Garnacho voor de aansluitingstreffer had gezorgd, werd het nog voor rust 2-2. Na een vliegensvlugge counter was het Bruno Fernandes die met het hoofd scoorde, iets wat hij niet vaak op die manier doet. Vlak voor rust was Gallagher nog dicht bij zijn tweede en een nieuwe voorsprong voor Chelsea, maar hij raakte het aluminium.

Na rust lieten Chelsea en United het initiatief geregeld bij elkaar, maar was er een nieuwe personele tegenvaller voor Ten Hag. Jonny Evans, die in de rust was ingevallen voor Raphaël Varane, moest na twintig minuten in de tweede helft alweer naar de kant voor tiener Willy Kimbwala.

Een minuut na de wissel vond een prachtig moment plaats. In een snelle aanval van United kreeg Antony de bal aan de rechterkant van het veld. Waar iedereen dacht dat de Braziliaan een steekbal met rechts zou geven, deed hij het met de buitenkant van zijn linkervoet. Deze puntgave voorzet belandde op het hoofd van Garnacho, die andermaal op de goede plaats stond om zijn tweede van de avond te maken. Hierna werd het vooral tegenhouden voor The Mancunians, maar dat zou uiteindelijk niet lukken.

Tot in de laatste vijf minuten van de blessuretijd kreeg Chelsea geen heel grote kansen, maar toch ging het fout. Diogo Dalot haalde de ingevallen Madueke naar het gras en dat bood Palmer de kans om zijn tweede van de wedstrijd te maken. Zuur voor Ten Hag, die die zuurgraad even later nóg sterker zag worden. Palmer maakte zijn hattrick compleet met een van richting veranderd schot en dat zorgde ervoor dat Chelsea met 4-3 won.

Door de verliespartij laat United na om in te lopen op de concurrentie. Zowel Tottenham Hotspur als Aston Villa morste punten tegen respectievelijk West Ham United en Manchester City en dat maakt de opgave voor directe plaatsing voor Champions League-voetbal almaar groter voor Ten Hag.