PSV grijpt definitief mis: De Ketelaere verlaat AC Milan voor competitiegenoot

Reacties

Charles De Ketelaere heeft een nieuwe club gevonden. De 22-jarige Belg laat AC Milan voorlopig achter zich en speelt komend seizoen op huurbasis voor competitiegenoot Atalanta Bergamo, zo hebben beide clubs bevestigd. Atalanta heeft een optie tot koop bedongen. Eerder deze zomer toonde PSV nog interesse in De Ketelaere.

PSV grijpt definitief mis: De Ketelaere verlaat AC Milan voor competitiegenoot
© Pro Shots

Vorige zomer nam AC Milan De Ketelaere voor ruim 35 miljoen euro over van Club Brugge. In België was hij in drie seizoenen tijd uitgegroeid tot een van de uitblinkers in de Belgische competitie. In Milaan verging het de aanvallende middenvelder een stuk moeizamer. In veertig optredens wist hij het net niet één keer te vinden.

Door zijn matige prestaties was AC Milan bereid mee te werken aan een tijdelijk vertrek. Atalanta Bergamo huurt de Belg voor een seizoen van de Milanese club, maar heeft dus ook een optie tot koop uitonderhandeld. Atalanta kan De Ketelaere aan het einde van de huurperiode voor 22 miljoen euro overnemen plus mogelijk vier miljoen aan bonussen en tien procent doorverkooppercentage. Dat melden Italiaanse media.

Atalanta betaalt sowieso een huursom van drie miljoen euro. In Bergamo wordt De Ketelaere ploeggenoot van Teun Koopmeiners, Marten de Roon, Mitchel Bakker en Hans Hateboer. De verwachting is dat hij op tijd speelgerechtigd is voor de seizoenstart komende zondag tegen Sassuolo.

Sassuolo
Sassuolo
0 - 2
Atalanta Bergamo
Atalanta Bergamo
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.