PSV en Schalke 04 naderen akkoord over Baumgartl

Reacties

Timo Baumgartl is nu echt op weg naar de uitgang bij PSV. De Eindhovenaren zijn het met Schalke 04 zo goed als eens over een transfer van de 27-jarige verdediger, die zich vorige week al min of meer aandiende.

PSV en Schalke 04 naderen akkoord over Baumgartl

Schalke wilde Baumgartl graag transfervrij inlijven, maar PSV wilde hem niet gratis laten gaan. De club krijgt in de toekomst wel bonussen, waardoor er alsnog iets aan Baumgartl verdiend kan worden. Hij meldt zich een dezer dagen in Gelsenkirchen voor de medische keuring.

De transfer van Baumgartl diende zich vorige week al aan, toen Schalke zich meldde in Eindhoven. Baumgartl was op alle trainingen actief tijdens het trainingskamp in Oostenrijk, maar in het afsluitende oefenduel met FC Augsburg bleef hij uit voorzorg voor blessures aan de kant. Baumgartl had bij PSV nog een contract tot 2024.

PSV legde in de zomer van 2019 omstreeks twaalf miljoen euro neer voor Baumgartl, die overkwam van VfB Stuttgart. Hoewel hij onder Mark van Bommel meteen een basisplaats veroverde, klonk er ook regelmatig kritiek en uiteindelijk belandde Baumgartl op de bank. Hij werd twee seizoenen verhuurd aan Union Berlin en is nu op weg naar Schalke 04.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.