PSV bevestigt Doan-transfer: 'Past perfect in ons profiel'

Reacties

FC Groningen en PSV zijn tot een vergelijk gekomen over de transfer van de 21-jarige Ritsu Doan. De Japanse international wacht alleen nog enkele formaliteiten.

PSV bevestigt Doan-transfer: 'Past perfect in ons profiel'

Met de komst van Doan heeft PSV een belangrijke vacature ingevuld. 'We wilden graag nog een veelzijdige aanvaller aan onze selectie toevoegen', zegt technisch manager John de Jong op de clubwebsite. 'Doan past perfect in ons profiel en daarom ben ik er erg tevreden mee dat we er met FC Groningen uit zijn gekomen.' Het akkoord volgde nadat Groningen zijn initiële vraagprijs behoorlijk had laten zakken.

De handtekeningen volgen later deze week als Doan ook de medische keuring heeft doorstaan. De transfer stemt FC Groningen tevreden. 'We mogen stellen dat we tevreden kunnen zijn over het uiteindelijk bereikte resultaat', zegt technisch directeur Mark-Jan Fledderus op de Groningen-website. 'De overgang van Doan naar PSV behoort tot de grootste transfers uit de clubgeschiedenis van FC Groningen. Daar mogen we trots op zijn.'

Voor Doan gaat met de overstap ook een vurige wens in vervulling. Een jaar geleden wilde de Japanner eigenlijk al weg bij FC Groningen, toen er bij die club een bod van circa acht miljoen euro van CSKA Moskou binnenkwam. Groningen weigerde dat bod en wist Doan uiteindelijk te overreden nog een jaar in het noorden te blijven, door hem onder mee de toezegging te doen dat een transfer een jaar later wel bespreekbaar zou zijn.

Doan was daarom teleurgesteld toen FC Groningen onlangs een veel hogere vraagprijs uitsprak dan hij had verwacht, maar zijn gedroomde transfer is nu rond. Doan kwam in 2017 naar Groningen en werd na een jaar op huurbasis definitief overgenomen van Gamba Osaka. Namens de club uit het noorden was hij in 63 competitieduels vijftien keer trefzeker.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.