PSG zonder Mbappé in oefenduel over de knie bij Japanse opponent

Reacties

Paris Saint-Germain kan zonder Kylian Mbappé zijn draai niet vinden in de voorbereiding. Na de eerdere 0-0 tegen Al-Nassr ging de Franse topclub vrijdag onderuit tegen Cerezo Osaka: 2-3. Bij de Japanners waren twee oude bekenden trefzeker.

PSG zonder Mbappé in oefenduel over de knie bij Japanse opponent
© Pro Shots
PSG
PSG
2 - 3
Cerezo Osaka
Cerezo Osaka

Zoals bekend heeft PSG besloten om Mbappé niet mee op trainingskamp naar Japan te nemen. De 24-jarige Franse spits wil zijn contract bij PSG niet verlengen en de Fransen willen nog een transfersom ontvangen voor Mbappé, die nog tot medio 2024 vastligt in Parijs. Er werd door Al-Hilal een astronomisch bod van naar verluidt 300 miljoen euro op de international uitgebracht, maar de voormalig speler van AS Monaco ziet een vertrek naar Saoedi-Arabië niet zitten.

In het eerste oefenduel van de voorbereiding tegen Le Havre (2-0 winst, red.) kwam Mbappé nog als invaller binnen de lijnen en scoorde hij de tweede treffer voor de equipe van trainer Luis Enrique. Tegen Al-Nassr kwamen de Fransen niet tot scoren en tegen Cerezo Osaka waren goals van Hugo Ekitike en Vitinha niet genoeg voor de zege. Aan Japanse zijde maakte Jordy Croux, voormalig speler van onder meer MVV en Willem II, de openingstreffer van de Fransen ongedaan en Sota Kitano volgde het voorbeeld van de Belg door de 2-2 op het scorebord te brengen.

Het slotakkoord was voor Shinji Kagawa. De inmiddels 34-jarige middenvelder, met een verleden bij Borussia Dortmund, Manchester United en het Belgische Sint-Truiden, schoot Cerezo Osaka in de slotfase naar de verrassende zege op de Parijzenaren.

PSG komt in de voorbereiding verder nog in actie tegen Champions League-finalist Internazionale en Jeonbuk uit Zuid-Korea. De Ligue 1 begint voor de landskampioen met een thuiswedstrijd tegen Lorient op 12 augustus.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.