Franse spelersvakbond dreigt met rechtszaak tegen PSG om Mbappé

Reacties

De Franse spelersvakbond UNFP hekelt de handelswijze van Paris Saint-Germain in de situatie met Kylian Mbappé. De vakbond sluit niet uit naar de rechter te stappen.

Franse spelersvakbond dreigt met rechtszaak tegen PSG om Mbappé
© Pro Shots

De UNFP verwijt PSG de verbintenis van Mbappé niet te respecteren. De sterspeler van de Parijzenaars ligt nog tot volgend jaar zomer vast bij de regerend kampioen van Frankrijk. Volgens de vakbond moeten voor profvoetballers dezelfde arbeidsvoorwaarden gelden als voor de gewone Franse beroepsbevolking.

PSG besloot Mbappé niet op te nemen in de selectie voor het trainingskamp in Japan en geeft hem tot uiterlijk 31 juli om zijn volgend jaar aflopende contract te verlengen. De topscorer aller tijden van PSG in de Ligue 1 maakte in 2018 de overstap van AS Monaco.

Terwijl het PSG van trainer Luis Enrique zich opmaakt voor oefenduels in Japan met Al Nassr, C-Osaka en Internazionale, traint Mbappé in Parijs. Daar stond de 70-voudig Frans international volgens L'Équipe op het veld met onder anderen Georginio Wijnaldum, Leandro Paredes en Julian Draxler, die mogen uitkijken naar een nieuwe werkgever. Na afloop van de oefensessie liet Mbappé zich even zien bij een aantal fans.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.