PSG verpulvert B-team Monaco op weg naar wéér een bekerfinale

Paris Saint-Germain heeft zich kinderlijk eenvoudig geplaatst voor de Franse bekerfinale. In de halve eindstrijd werd een B-elftal van AS Monaco volledig onder de voet gelopen (5-0).

De tweestrijd in de halve finale van het bekertoernooi was een oneerlijke strijd. Waar PSG met de sterkste elf aantrad, gaf Monaco-manager Leonardo Jardim zijn sterren rust. Met het Champions League-treffen tegen Juventus (3 mei) voor de deur, kregen de elf spelers die dit weekend aantraden tegen Olympique Lyon (2-1), allemaal rust.

Dat was terug te zien in het spelbeeld. PSG domineerde en ging vanaf de eerste minuut op zoek naar een doelpunt. De aanvalslinie met Julian Draxler, Edinson Cavani en Ángel di María was een constante plaag voor de achterhoede van Monaco.

Het was Draxler die na 26 minuten de score opende. Het was doelman Morgan de Sanctis die een op het oog vrij eenvoudig schot uit zijn handen liet glippen, waarna de Duitser simpel binnen kon tikken. Zes minuten later verdubbelde Cavani op spectaculaire wijze de score. Na een voorzet van Di María scoorde El Matador met de hak.

Na een korte adempauze ging PSG in het tweede bedrijf verder met aanvallen. Na vijf minuten was het Safwan Mbaé die de score naar 3-0 tilde. De verdediger van Monaco kon een scherpe voorzet van de linkerzijde niet wegwerken en passeerde zo zijn eigen doelman. Nog geen minuut later lag ook de vierde in het netje: Na een goede voorzet van Di María kon Blaise Matuidi op de doellijn binnenlopen.

Het slotakkoord was voor Marquinhos die in blessuretijd ook nog de 5-0 aantekende. Daarmee verbeterde de PSG de 4-1 overwinning van eerder dit seizoen, toen Monaco werd verslagen in de strijd om de Coupe de la Lique. De Parijzenaars wonnen die prijs de laatste vier jaar en kunnen de Coupe de France voor de derde keer op rij winnen.

PSG treft in de finale Angers, dat in de andere halve finale Guingamp met 2-0 versloeg. Monaco kan zich volledig richten op de Franse titelstrijd én het tweeluik met Juventus in de halve finale van de Champions League.