Topscorer Cavani neemt PSG bij de hand richting koppositie

Edinson Cavani heeft Paris Saint-Germain langs Montpellier geleid (2-0). De Uruguayaanse aanvaller zorgde er met een goal en een assist tevens voor dat zijn ploeg de eerste plek heeft overgenomen van Monaco.

Als eerbetoon aan de agent die donderdag omkwam bij een schietpartij op de Champs-Elysées werd de aftrap verzorgd door twee politiemannen. Toen de bal rolde was PSG in de openingsfase van de wedstrijd zoekende tegen middenmoter Montpellier, maar na twintig minuten kwamen de eerste kansen voor de Parijzenaren.

Cavani deed meerdere pogingen om te scoren en vond na een half uur het net. De topscorer van de Ligue 1 maakte uit een lage voorzet van Blaise Matuidi zijn 31e competitiegoal. Eerder deze week verbrak hij tegen Metz al zijn persoonlijke record.

Drie minuten na rust zette Ángel Di María de 2-0 op het scorebord. De Argentijn trof doel met een schot van net buiten de zestien nadat Cavani hem via een pass met de hak aan de bal bracht. Het duo zocht later nog naar de 3-0, maar breidde de score niet verder uit.

Door de overwinning neemt PSG de koppositie al dan niet tijdelijk over van AS Monaco. De concurrent uit het vorstendom staat nu, met twee wedstrijden minder, op drie punten achterstand en gaat zondag op bezoek bij Olympique Lyon. Woensdag ontmoeten PSG en Monaco elkaar in de halve finale van de strijd om de Franse beker.