PSG stuurt Kluivert-miskoop Jesé opnieuw op huurbasis weg

Reacties

Jesé Rodríguez heeft Paris Saint-Germain voor de derde keer op huurbasis achter zich gelaten. De aanvaller maakt het seizoen af bij Real Betis.

PSG stuurt Kluivert-miskoop Jesé opnieuw op huurbasis weg

In zijn vaderland hoopt de 25-jarige Jesé zijn oude vorm terug te kunnen vinden. De aanvaller komt uit de jeugdopleiding van Real Madrid en in het seizoen 2013/14 brak hij op stormachtige wijze door in het eerste elftal. Een kruisbandblessure zette de ontwikkeling van Jesé stil en eenmaal hersteld kwam de aanvaller er door de enorme concurrentie bij Real niet meer aan te pas.

Patrick Kluivert bood uitkomst. In de zomer van 2016 was de oud-spits technisch directeur van Paris Saint-Germain en voor een bedrag van 25 miljoen euro werd Jesé zijn eerste topaankoop. Een succes werd het echter niet. Jesé bleek niet in staat om een basisplaats te veroveren bij PSG en werd al na een halfjaar verhuurd aan Las Palmas.

Vorig seizoen speelde Jesé op huurbasis voor Stoke City, maar ook het avontuur in de Premier League viel vies tegen. Dit seizoen speelde hij maar een paar minuten voor PSG. Nu hoopt hij Betis te kunnen helpen in de strijd om Europees voetbal. De club staat momenteel achtste in La Liga. Betis haalde eerder deze winter ook al Diego Lainez, daarmee troefden de Spanjaarden Ajax af.

Het contract van Jesé bij PSG loopt overigens nog door tot medio 2021.

Spelersprofiel

Jesé


Jesé
Geboortedatum:
26 februari 1993
Leeftijd:
31
Geboorteplaats:
Las Palmas de Gran Canaria
Nationaliteit
Spanje
Lengte:
1,78 m
Gewicht:
72 kg
Bekijk hier al onze video's
Meer Jesé
Meer over Jesé
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.