PSG-plaaggeest De Bruyne verklaart geheim achter winnende City-goal

Kevin De Bruyne nam Manchester City bij de hand, in de heenwedstrijd van de halve finale van de Champions League, op bezoek bij Paris Saint-Germain. Hij maakte de 1-1 en nam een cruciale beslissing waardoor het 1-2 werd, zo legde hij na afloop uit.

PSG
PSG
1 - 2
Manchester City

PSG was voor rust stukken beter en stond terecht op 1-0, maar na rust was alles anders en ging Man City ervandoor met een 1-2 overwinning. En dus staan de Engelsen er goed voor, met het oog op plaatsing voor de Champions League-finale. 'Het was een wedstrijd met twee gezichten', zo concludeerde De Bruyne tegenover BT Sport. 'We  begonnen nog goed, maar PSG heeft echt een ongelooflijk team, met veel aanvallende kwaliteiten. En wij speelden te gehaast, wilden te snel naar voren. Dat is niet onze kwaliteit.'

En dus maakte PSG (met een vrij onzichtbare Kylian Mbappé) het de bezoekers lastig. De Bruyne: 'Maar in de tweede helft ging het veel, veel beter. We zetten hen onder druk. Al was de eerste goal misschien een mazzeltje.' Daarmee doelde hij op zijn eigen treffer: een indraaiende voorzet die bij de tweede paal plotseling binnenplofte. Een lucky of niet: wéér deed de spelmaker PSG pijn. In 2015/16 troffen beide ploegen elkaar in de kwartfinale van de CL. Zowel in de heenwedstrijd in Parijs (2-2) als de return in Manchester (1-0) scoorde De Bruyne.

Na de 1-1 was De Bruyne ook (weliswaar zijdelings) betrokken bij de 1-2. De Belg leek een vrije trap te gaan nemen, maar liet 'm aan ploeggenoot Riyad Mahrez, die scoorde. 'Hij keek me aan en vroeg of hij 'm mocht nemen', aldus de middenvelder. 'Toen zei ik: "Ja, als je in jezelf gelooft, neem 'm dan maar." En hij scoorde, dus wie ben ik dan om daar wat van te zeggen?', zo sloot De Bruyne met een grote grijns af.