'PSG moet voor honderd miljoen euro aan spelers verkopen'

Reacties

Paris Saint-Germain moet voor het einde van het seizoen voor zo'n honderd miljoen euro aan spelers verkopen om de grote verliezen te compenseren. De vraag is echter hoe technisch directeur Leonardo dit voor elkaar gaat krijgen.

'PSG moet voor honderd miljoen euro aan spelers verkopen'
© Pro Shots

Met dat verhaal pakt L'Equipe uit tijdens de kerstdagen. De Franse sportkrant zet op een rij welke spelers mogelijk kunnen vertrekken in januari, nu PSG over het huidige boekjaar voor circa 200 miljoen euro verlies dreigt te maken. De clubleiding heeft nog twee maanden - januari en juni - om die tekorten terug te brengen met de verkoop van spelers. Maar vooralsnog zit er weinig schot in de zaak.

Op dit moment speelt er alleen iets rond Rafinha. De voormalige middenvelder van Barcelona is op weg naar Real Sociedad, maar dat zal de broer van Thiago Alcántara (Liverpool) op huurbasis overnemen. Dat levert PSG dus alleen een kostenbesparing in het salarishuis op en is gezien de megasalarissen van Lionel Messi, Kylian Mbappé en Neymar slechts een druppel op een gloeiende plaat.

Andere spelers die mogen vertrekken zijn doelman Sergio Rico, linksback Layvin Kurzawa, verdediger Abdou Diallo, middenvelder Julian Draxler en Mauro Icardi. Diallo en Rico staan naar verluidt niet onwelwillend tegenover een vertrek, maar Draxler en Kurzawa zijn minder bereidwillig. Icardi zou het meeste geld opbrengen, maar de vraag is welke club de Argentijnse spits kan betalen.

Ook Le Parisien meldt dat PSG zoekt naar een oplossing voor met name Kurzawa en Rico. De Franse linksback leek in de zomer ook al te vertrekken, maar kwam er met diverse partijen niet uit. Aan de inkomende kant wordt weinig verwacht, al sluit Leonardo de komst van een winterversterking niet uit. Op dit moment zijn alle posities in de selectie van Mauricio Pochettino echter goed bezet.

Mbappé
In het licht van de berichtgeving van L' Equipe is het ronduit opmerkelijk dat PSG afgelopen zomer weigerde mee te werken aan een transfer van Kylian Mbappé naar Real Madrid. De Koninklijke bood volgens Marca eind augustus 170 miljoen euro plus 10 miljoen euro aan bonussen voor de Franse aanvaller, die nu transfervrij de deur dreigt uit te lopen omdat zijn contract afloopt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.