'XXL-salaris' Messi lekt uit: PSG maakt astronomisch bedrag over

Reacties

Als Lionel Messi zijn driejarige verbintenis bij Paris Saint-Germain uitdient, strijkt de Argentijn in totaal een duizelingwekkend bedrag van 110 miljoen euro op. Daarmee pakt L'Équipe zaterdag uit.

'XXL-salaris' Messi lekt uit: PSG maakt astronomisch bedrag over
© Pro Shots

'30 + 40 + 40', prijkt in koeienletters op de voorpagina van L'Équipe. De Franse krant rept van een XXL-salaris voor Messi, die deze zomer de overstap maakte van Barcelona naar PSG. De Argentijnse superster tekende in het Parc des Princes een tweejarig contract met een optie op nog een jaar en kan dit seizoen alvast dertig miljoen euro bijschrijven.

Vanwege een afgesproken loyaliteitsbonus strijkt Messi in zijn tweede jaar veertig miljoen euro op. Blijft hij de Parijzenaren ook tijdens zijn derde contractjaar trouw, dan kan hij nog eens veertig miljoen euro tegemoet zien. Had Messi de optie gehad om in Barcelona te blijven, dan zou zijn salaris in Catalonië overigens ongeveer gelijk zijn geweest aan zijn huidige loonstrookje.

Op gelijke hoogte met Neymar
Op de salarisschaal van PSG staat Messi op gelijke hoogte met Neymar. De Braziliaanse aanvaller verlengde in mei van dit jaar zijn contract en zag zijn salaris destijds opgeschroefd worden. Kylian Mbappé, de andere sterspeler in de Parijse voorhoede, krijgt 'slechts' twaalf miljoen euro per jaar.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.