PSG loopt zonder Messi schade op tijdens verhitte avond in Reims

Reacties

Paris Saint-Germain heeft zaterdag zonder Lionel Messi voor de tweede keer dit seizoen puntenverlies geleden in de Ligue 1. In een verhit duel met Stade Reims kwamen de Parijzenaars niet tot scoren en eindigde met tien man door een rode kaart van Sergio Ramos.

PSG loopt zonder Messi schade op tijdens verhitte avond in Reims
© Pro Shots
Reims
Reims
0 - 0
PSG
PSG

PSG trad in Stade Auguste-Delaune aan zonder Messi (niet bij de selectie) en Neymar begon op de bank. PSG-trainer Christophe Galtier deed wel een beroep op Kylian Mbappé, die voor rust de beste kans kreeg voor de gasten. Mbappé werd na ruim een half uur de diepte ingestuurd, maar vond vervolgens Reims-doelman Yehvann Diouf op zijn weg.

Aan de andere kant zette het strijdlustige Reims Gianluigi Donnarumma aan het werk. Marshall Munetsi was dicht bij een verrassende openingsgoal, maar zijn harde schot uit de draai werd knap gekeerd door Donnarumma. Vlak voor rust kreeg PSG een flinke dreun te verwerken. Nadat Sergio Ramos geel kreeg voor een overtreding, haalde de Spanjaard verhaal bij scheidsrechter Pierre Gaillouste, die daar duidelijk niet van gediend was. Ramos kreeg direct een tweede gele kaart: zijn 28ste rode kaart in zijn carrière.

Ontstuimige slotfase
Zonder Ramos kwam PSG al vroeg in de tweede helft in de problemen. Arber Zeneli (ex-SC Heerenveen) speelde Fabian Ruiz knap uit en verraste Donnarumma bijna met een venijnig schot in de korte hoek. Na een klein uur spelen besloot Galtier Neymar in te brengen en de Braziliaan dook niet lang daarna dreigend op voor het doel van Reims, maar Diouf hield de thuisploeg op de been.

Donnarumma was aan de overzijde alert bij pogingen van Alexis Flips en invaller Mitchell van Bergen. In de slotfase liepen de gemoederen geregeld hoog op, zoals tussen Neymar en Azor Matusiwa. Invaller Achraf Hakimi en Bradley Locko toonden zich ook twee kemphanen. Mbappé mocht niet klagen met geel na een tackle op Locko. Voor PSG, dat voor de tweede keer gelijkspeelde dit seizoen en voor het eerst deze jaargang niet scoorde in een competitieduel, komt de koppositie niet in gevaar. De Parijzenaars spelen volgende week zondag, zonder Ramos, de topper tegen nummer twee Olympique Marseille.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ligue 1

Stand Ligue 1 2022/2023

Frankrijk

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSG
38
27
4
7
89-40
+49
85
2
Lens
38
25
9
4
68-29
+39
84
3
Olympique Marseille
38
22
7
9
67-40
+27
73
4
Rennes
38
21
5
12
69-39
+30
68
5
Lille
38
19
10
9
65-44
+21
67
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.