Rode Sergio Ramos moet nog heel wat schoppen om recordhouder te worden

Reacties

Sergio Ramos pakte zaterdagavond de 28ste rode kaart in zijn clubcarrière, de mandekker werd tijdens Stade Reims – Paris Saint-Germain vlak voor rust met rood naar de kant gestuurd. Hoewel de Spanjaard een veelpleger is, komt hij niet in de buurt van het algehele record.

Rode Sergio Ramos moet nog heel wat schoppen om recordhouder te worden
© Pro Shots
Reims
Reims
0 - 0
PSG
PSG

Ramos speelde sinds zijn komst naar Frankrijk slechts 22 competitiewedstrijden, toch was het al tweemaal raak met scheidsrechters. Zaterdag kreeg hij rood na aanmerkingen op de leiding. Vorig seizoen kreeg Ramos in vijf minuten twee gele kaarten tegen FC Lorient.

© Pro Shots

Inmiddels is Ramos de nummer twee op een lijstje waar je niet per se trots op hoeft te zijn. Slechts één persoon pakte meer rode kaarten in zijn carrière dan Ramos. Gerardo Bedoya mocht nog vaker de eenzame weg richting de kleedkamer bewandelen. De Colombiaanse ijzervreter pakte in zijn carrière liefst 46 maal rood en kreeg die kleur kaart ook te zien tijdens zijn eerste wedstrijd als trainer.

Bedoya ging ook in dienst van het nationale elftal regelmatig over de schreef, opvallend genoeg deed Ramos dat dan weer nooit. In 180 interlands voor Spanje pakte hij geen enkele keer rood, dat overkwam hem alleen in het shirt van Real Madrid en PSG.

De stoutste voetballers

Speler Rode kaarten
1. Gerardo Bedoya 46
2. Sergio Ramos 28
3. Cyril Rool 27
4. Alexis Ruano Delgado 22
5. Paolo Montero 21
Rafael Márquez 21
7. Matteo Contini 20
Felipe Melo 20
9. Fernando Amorebieta 19
10. Pablo Alfaro 18
Gary Medel 18
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.