PSG lonkt voor 'oude rechtsbuiten' Pereira

Reacties

Ricardo Domingos Barbosa Pereira is in zijn huidige vorm een van de beste rechtsbacks ter wereld. De Portugees van Leicester City maakt sinds zijn transformatie bij elke nieuwe club indruk.

PSG lonkt voor 'oude rechtsbuiten' Pereira
© Pro Shots

De afgelopen weken gingen zijn gedachten ongetwijfeld terug naar 30 april 2017. De beleidsbepalers van FC Porto wreven in hun handen: de verhuurde Pereira was het seizoen daarvoor al doorgebroken bij OGC Nice, waarvoor hij nu Paris Saint-Germain pijnigde met een goal en assist op Mario Balotelli.

De uithaal van Pereira met zijn chocoladebeen in de verre hoek was een relikwie van de oude rechtsbuiten die in hem schuilt. Hij was een negentienjarige aanvaller, toen FC Porto hem overnam van Vitória Guimarães. Trainer Paulo Fonseca, tegenwoordig werkzaam bij AS Roma, maakte van Pereira een aanvallende rechtsback.

In Porto schommelde Pereira tussen het B-elftal en de hoofdmacht. Zijn tweejarige verblijf bij OGC Nice betekende de kickstart van zijn carrière. Pereira werd in zijn eerste seizoen in Frankrijk verkozen tot beste back van de Ligue 1. Een jaar later keerde de huurling terug bij FC Porto, waar hij de opwaartse lijn doortrok en een transfer naar Leicester City verdiende.

In duel als Nice-speler met PSG-aanvaller Lucas Moura, tegenwoordig spelend bij Spurs.
© Pro Shots
In duel als Nice-speler met PSG-aanvaller Lucas Moura, tegenwoordig spelend bij Spurs.

Met zijn ongelooflijke werklust, loopvermogen en snelheid zorgt hij sinds de zomer van 2018 voor overlap op de rechterflank, zoals Ben Chilwell aan de andere kant doet. Dat type spel zorgde net als in Frankrijk gelijk voor veel waardering in Leicester: de fans én zijn medespelers kozen Pereira tot Beste Speler van het Seizoen.

In de topploeg van Brendan Rodgers is Pereira niet altijd een van de blikvangers, maar wel een van de spelers die het spel van de essentiele dynamiek voorziet. Het was niet verbazingwekkend dat Pereira zaterdag net als veel andere basisspelers rust kreeg van zijn trainer. Hij had namelijk nog geen minuut gemist in de Premier League dit seizoen.

Zijn ontwikkeling houdt aan, met name op verdedigend vlak. Pereira behoort dit seizoen samen met ploeggenoot Wilfred Ndidi en Manchester United-collega Aaron Wan-Bissaka tot de beste tackelaars van de Premier League. De zevenvoudig international is niet meer de vleugelspeler die PSG verraste met zijn aanvallende capaciteiten, maar een volmaakte, moderne rechtsback.

Het is dan ook niet verrassend dat Pereira volgens Engelse media in de belangstelling staat van Manchester United en oude bekende PSG. 'Je weet nooit wat er kan gebeuren in de toekomst, het is een grote club', zei Pereira deze week in gesprek met Goal France. 'Ik ken de club en de competitie. PSG speelt om de Champions League en alle prijzen. Maar op dit moment speelt er niets. Ik moet blijven presteren voordat ik daaraan kan denken.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Leicester City
Meer over Leicester City
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Meer Ricardo Pereira
Meer over Ricardo Pereira
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.