PSG houdt na bizar incident rondom Messi punt over aan 'Le Classique'

Reacties

De enerverende Franse klassieker tussen Olympique Marseille en Paris Saint-Germain is zondagavond geëindigd in een gelijkspel. Meest opmerkelijke moment tijdens Le Classique was een bizar incident rondom PSG-vedette Lionel Messi.

PSG houdt na bizar incident rondom Messi punt over aan 'Le Classique'
© Pro Shots
Olympique Marseille
Olympique Marseille
0 - 0
PSG
PSG

PSG (waar Georginio Wijnaldum op de bank begon) draait de laatste weken bepaald niet soepel. De voorgaande twee duels leverden weliswaar overwinningen op, maar tegen Angers SCO en RB Leipzig ging het bijzonder moeizaam. Daarvoor werd er zelfs verloren bij Stade Rennes. In Le Classique kwam de Parijse miljardenploeg dus niet verder dan een remise, na een enerverend duel.

In de eerste twintig minuten kregen beide ploegen een keer hulp van de VAR. Eerst werkte Marseille-verdediger Bruno Peres een schot van Neymar in zijn eigen doel, maar die treffer werd afgekeurd omdat de Braziliaan buitenspel stond toen hij de bal kreeg. Niet veel later schoot spits Arek Milik (ex-Ajax) de bal binnen, maar wederom greep de VAR in: dit keer stond aangever Pol Lirola buitenspel.

Het supertrio van PSG liet zich zien, in een eerste helft waarin het spel een keer moest worden stilgelegd omdat supporters allerlei voorwerpen op het veld gooiden. Messi raakte de lat met een kopbal, terwijl Kylian Mbappé en Neymar kort na elkaar op de Marseille-keeper stuitten. De grootmacht leek op het punt te staan om door te drukken, maar in de 57ste minuut kreeg Achraf Hakimi rood omdat hij de doorgebroken Cengiz Ünder naar de grond bracht.

Met een man minder kwam PSG niet tot scoren, Marseille trouwens ook niet, maar er was nog wel één bizar incident. Terwijl PSG bezig was met een aanval, kwam er plotseling een supporter het veld op gerend. Hij ging richting Messi, die op dat moment aan de bal was. Het spel moest worden stilgelegd, waarna de fan van het veld werd verwijderd.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.