PSG en Pochettino zetten dikke streep door opmerkelijke geruchten

Reacties

Er gingen de laatste maanden geruchten over een razendsnel vertrek van Mauricio Pochettino als trainer van Paris Saint-Germain, maar daar kan definitief een streep doorheen. De Franse grootmacht heeft de optie in het contract van de Argentijnse oefenmeester gelicht: hij ligt nu tot 2023 vast.

PSG en Pochettino zetten dikke streep door opmerkelijke geruchten
© Pro Shots

Voormalig middenvelder Pochettino begon zijn trainersloopbaan in 2009 bij Espanyol, waarna hij in 2013 naar Southampton ging, om een jaar later bij Tottenham Hotspur neer te strijken. Daar deed hij het bijzonder goed, maar eind 2019 (een paar maanden nadat hij ten koste van Ajax de Champions League-finale had gehaad) werd hij in Londen ontslagen.

Uiteindelijk zat hij ruim een jaar zonder werk, totdat zijn oude werkgever PSG hem in januari 2021 aanstelde als vervanger van Thomas Tuchel. Een lang huwelijk leek een zekerheidje, maar in mei doken er plotseling opvallende geruchten op. Spurs wilde Pochettino namelijk terughalen, zo werd in allerlei media gemeld. Ook de Spaanse grootmacht Real Madrid zou hem op de korrel hebben, terwijl de Argentijn zelf ook wel oren zou hebben naar een bliksemvertrek uit Parijs.

Nadat de club zich eerder al uitliet over alle geruchten, en aangaf dat er van een aanstaand vertrek geen enkele sprake was, heeft PSG die woorden kracht bijgezet. Het oude contract van de trainer liep tot medio 2022, daar is nu één jaar bij gekomen: de opgenomen optie is gelicht. 'Ik ben héél blij, voor mezelf en voor mijn staf', zo laat Pochettino in een reactie weten. 'Twintig jaar geleden was ik hier aanvoerder, nu trainer: het is een droom die is uitgekomen.'

Dat Pochettino inderdaad blijft bij PSG, zoals de laatste tijd al wel duidelijk werd, is goed nieuws voor Georginio Wijnaldum. De Nederlandse middenvelder tekende deze zomer in Parijs, mede vanwege de aanwezigheid van de trainer die hem eerder al naar Tottenham wilde halen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.