'Spurs praat met Pochettino over sensationele rentree'

Reacties

In de zoektocht naar een nieuwe manager is Tottenham Hotspur naar verluidt uitgekomen bij een wel héél opmerkelijke optie. De in november 2019 ontslagen Mauricio Pochettino (nu werkzaam bij Paris Saint-Germain) is volgens verschillende media in gesprek met de Londenaren.

'Spurs praat met Pochettino over sensationele rentree'
© Pro Shots

Poch was trainer van Espanyol en Southampton, voordat hij in 2014 werd aangesteld door Tottenham. Daar deed hij het bijzonder goed, met het bereiken van de Champions League-finale in 2019 (na de bizarre halve finale tegen Ajax) als hoogtepunt. In het seizoen daarna leek de magie echter uitgewerkt. Toen Spurs veertiende stond, werd Pochettino op 19 november 2019 op straat gezet en opgevolgd door José Mourinho.

Inmiddels is de markante Portugees ook alweer ontslagen (hij heeft in AS Roma zelfs al een nieuwe club gevonden), maar Tottenham zoekt nog steeds naar een nieuwe manager. Nu melden gezaghebbende media als The Athletic en Sky Sports dat uitgerekend Pochettino de belangrijkste kandidaat is, al zou ook Ajax-trainer Erik ten Hag nog steeds hoog op het lijstje staan.

Na zijn vertrek bij Spurs zat Pochettino eenn tijd zonder club, maar in januari 2021 nam hij het over bij zijn oude club PSG, waar Thomas Tuchel toen net was ontslagen. De Argentijnse trainer zou zich in Parijs echter niet op zijn plek voelen en ziet een terugkeer naar Spurs wel zitten. Ook voorzitter Daniel Levy (die zijn verstoorde band met de supporters wil herstellen) is wel fan van het idee dat de bij de fans populaire Pochettino terugkeert.

In april 2020 zei Pochettino in een interview al eens: 'Ik weet zeker dat onze paden elkaar nog een keer gaan kruisen. Vanaf de dag dat ik vertrok is het mijn droom om ooit terug te keren en af te maken waar we aan begonnen zijn.' Dat is mogelijk dus sneller dan hij zal hebben gedacht.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.