PSG blijft in de race voor derde bekertriomf op rij

Paris Saint-Germain heeft zich zonder enig probleem voor de achtste finale van het toernooi om de Coupe de France geplaatst. Stade Rennes werd probleemloos opzij gezet: 0-4.

Julian Draxler opende de score in de 27ste minuut. Hij verschalkte doelman Benoit Costil met een subtiel wippertje via de binnenkant van de paal, na een schitterende dieptepass van Thiago Motta. Elf minuten later tikte Lucas Moura op aangeven van Hatem Ben Arfa de 0-2 binnen.

Ben Arfa nam zelf in de slotminuten van de wedstrijd de 0-4 voor zijn rekening, nadat hij Draxler twintig minuten eerder al de 0-3 had zien maken. PSG blijft daardoor in de race om de prijs die het de afgelopen twee seizoenen telkens won.

Chambly - AS Monaco 4-5
De maand februari is pas net begonnen, maar AS Monaco heeft al bijna honderd doelpunten gemaakt. Die mijlpaal werd tot op vier treffers benaderd in het bekerduel met Chambly, dat ondanks een heroïsche inhaalrace aan het kortste eind trok: 4-5.

De enorme doelpuntenproductie werd op bezoek bij de amateurs van Chambly snel uitgebreid. Door een dubbelslag van Kevin Mbappe en een goal van Thomas Lemar stond Monaco na 48 minuten al op een 3-0 voorsprong. Met het oog op de competitietopper tegen Nice van zaterdag besloot trainer Leonardo Jardim vervolgens een aantal reserves in te brengen. Dat pakte bijzonder slecht uit, want Chambly deed driemaal wat terug en sleepte zo een verlenging uit het vuur.

Daarin speelde Monaco bovendien met tien man, door een rode kaart voor Andrea Raggi na een doldwaze tackle. Doordat achtereenvolgens Kevin N'Doram en Kamil Glik toesloegen uit een corner gaat Monaco toch verder in het toernooi om de Coupe de France. Met een nieuwe aansluitingstreffer bracht Chambly de hoop terug bij de toegestroomde fans, maar verder dan 4-5 kwamen de amateurs niet.