Promes helpt Spartak op weg naar stunt tegen koploper Serie A

Reacties

Spartak Moskou heeft woensdag een knappe overwinning geboekt op de koploper van de Serie A. Voor de tweede keer dit Europa League-seizoen wisten de Russen te winnen van Napoli.

Promes helpt Spartak op weg naar stunt tegen koploper Serie A
© Pro Shots
Spartak Moskou
Spartak Moskou
2 - 1
Napoli
Napoli

Spartak wist zijn laatste zeven duels in alle competities niet te winnen en dus verkeerde de club in crisis. Ook op Promes kwam de laatste weken veel kritiek. Ondanks al die onrust begon de Nederlander wel gewoon in de basis, als één van de twee aanvallers in de 5-3-2-formatie. Binnen drie minuten was Promes al belangrijk. Hij versierde een strafschop, die werd benut door Alexander Sobolev: 1-0.

Na een klein half uur maakte de Russische spits er zelfs 2-0 van voor Spartak. Daarna begon Napoli aan een comeback. De bezoekers drongen Spartak ver terug en creëerden kans op kans, maar doelman Alexandr Selikhov hield zijn doel lange tijd knap schoon. Halverwege de tweede helft moest hij toch capituleren, toen Eljif Elmas kon binnentikken na goed werk van Andrea Petagna.

Spartak trok de 2-1 voorsprong echter vakkundig over de streep. Promes werd in de extra tijd gewisseld en kreeg nog geel, omdat hij het veld te langzaam verliet. Door de knappe zege op Napoli stijgt Spartak van de laatste plaats naar de koppositie in Groep C van de Europa League. Legia Warschau en Leicester City kunnen de Moskovieten nog wel inhalen.

UEFA Europa League

Stand Groep C UEFA Europa League 2021/2022

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Spartak Moskou
6
3
1
2
10-9
+1
10
2
Napoli
6
3
1
2
15-10
+5
10
3
Leicester City
6
2
2
2
12-11
+1
8
4
Legia Warschau
6
2
0
4
4-11
-7
6
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.