Promes behoudt basisplaats ondanks rechtszaak in Nederland

Quincy Promes start gewoon weer in de basisopstelling van Spartak Moskou, dat het zaterdag opneemt tegen Krasnodar. Deze week werd bekend dat het Openbaar Ministerie in Amsterdam de voetballer vervolgt voor poging tot doodslag en zware mishandeling.

Promes behoudt basisplaats ondanks rechtszaak in Nederland
© Pro Shots
Krasnodar
Krasnodar
2 - 1
Spartak Moskou
Spartak Moskou

Dit is het gevolg van een steekincident dat in juli 2020 plaatsvond met een neef als slachtoffer. Ruim een jaar later komt er dus een zaak, maar dat heeft vooralsnog geen gevolgen voor de positie van Promes bij Spartak Moskou. Voor de interlandperiode, waarin Promes niet werd opgeroepen door bondscoach Louis van Gaal, startte Promes ook tegen stadgenoot Lokomotiv Moskou. Tegen Krasnodar treft Promes landgenoot Tonny Vilhena, die eveneens een basisplaats heeft. 

Een woordvoerder van de club zei eerder deze week in Russische media al dat Promes zich volledig kan focussen op het voetbal en dat de club geen enkel verzoek heeft ontvangen van de autoriteiten.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.