OM vervolgt Promes voor poging tot doodslag

Het Openbaar Ministerie in Amsterdam heeft besloten om Quincy Promes te vervolgen voor poging tot doodslag en zware mishandeling. Het is het gevolg van een steekincident dat in juli 2020 plaatsvond en waarbij een neef het slachtoffer was.

OM vervolgt Promes voor poging tot doodslag
© Pro Shots

Op 13 december van vorig jaar werd al bekend dat Promes gearresteerd was vanwege vermeende betrokkenheid bij een ernstige steekpartij. De flankspeler werd toen twee dagen later na te zijn verhoord naar huis gestuurd. Het incident is daarna verder onderzocht en het onderzoeksdossier is in mei door de politie naar het OM gestuurd.

Promes en zijn advocaat hebben de kans gehad om te reageren nadat ze in juli te horen kregen dat de officier van justitie voornemens was om tot vervolging over te gaan. Nu wordt met de officiële vervolging een volgende stap gezet in het proces. Het is nog niet bekend wanneer de zitting is.

Promes speelt sinds februari van dit jaar weer voor Spartak Moskou, dat hem overnam van Ajax. De vijftigvoudig Oranje-international is in de voorbije maanden door Louis van Gaal telkens niet opgeroepen voor Oranje. Frank de Boer had Promes nog wel opgenomen in de EK-selectie. De aanvaller kwam tot twee optredens op het Europees kampioenschap.

Het persbericht van het Openbaar Ministerie is hier te vinden. Hierin wordt de naam Promes vanwege privacyredenen niet genoemd.

Bekijk hier al onze video's