Project Pirlo: het belangrijkste wapen is weer vuurklaar

Reacties

Cristiano Ronaldo staat te trappelen om met Juventus het Champions League-podium weer betreden. De Portugees werd gemist in het Turijnse project van Pirlo.

Project Pirlo: het belangrijkste wapen is weer vuurklaar
© Pro Shots
Ferencváros
Ferencváros
1 - 4
Juventus
Juventus

De beginnende trainer Andrea Pirlo loopt al lang genoeg mee in het voetbal om te weten dat woensdag eigenlijk alleen een zege telt. Toch speelt een andere gedachte in zijn hoofd bij het bezoek aan Hongarije. 'De punten zijn essentieel, maar belangrijk is ook om ons project voort te zetten', zegt de oud-international in de aanloop naar het duel met Ferencváros.

Het Pirlo-project gaat met vallen en opstaan. In sportief opzicht werden enkele (onverwachte) tegenvallers geïncasseerd. Naast de nederlaag in de Champions League tegen Barcelona moest Juventus in de Serie A tegen Hellas Verona en Crotone genoegen nemen met een punt.

Afgelopen zondag werd de draad met een zege op Spezia (1-4) weer opgepakt. Na het vallen zonder hem hielp Ronaldo bij zijn rentree na zijn corona-absentie mee bij het opstaan van De Oude Dame. Met zijn twee treffers speelde de Portugees in zijn invalbeurt van 34 minuten cruciale rol.

Ronaldo is in Boedapest gearriveerd om zich weer te laten gelden. 'Hij is zeer blij, hij kon niet wachten om weer te spelen', vertelde teamgenoot Juan Cuadrado. 'Dat zag je vanaf het moment dat hij zijn voet op het veld zette. Hij is een extra wapen voor ons, we weten allemaal wat hij het team geeft.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

UEFA Champions League

Stand Groep G UEFA Champions League 2020/2021

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Juventus
6
5
0
1
14-4
+10
15
2
Barcelona
6
5
0
1
16-5
+11
15
3
Dinamo Kiev
6
1
1
4
4-13
-9
4
4
Ferencváros
6
0
1
5
5-17
-12
1
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.