Barcelona spoelt Clásico-kater weg met gouden zege in Turijn

Reacties

Barcelona heeft woensdagavond uitstekende zaken gedaan in de Champions League. De ploeg van coach Ronald Koeman was in Turijn te sterk voor Juventus.

Barcelona spoelt Clásico-kater weg met gouden zege in Turijn
© Pro Shots
Juventus
Juventus
0 - 2
Barcelona
Barcelona

Koeman koos tegen de Italiaanse kampioen voor Ousmane Dembélé, Pedri, Miralem Pjanic en Sergi Roberto. Zij kregen de voorkeur boven Ansu Fati, Sergio Busquets, Sergiño Dest en de geblesseerde Philippe Coutinho. Bij de thuisploeg ontbrak uiteraard Cristiano Ronaldo. Hoewel hij klachtenvrij is, testte de Portugees dinsdag opnieuw positief op corona en mocht tot zijn grote frustratie daardoor niet meedoen.

Bijna bezorgde Antoine Griezmann de Catalanen een droomstart, maar de Fransman die zo worstelt met zijn vorm de laatste maanden, schoot de bal hard tegen de paal. In de veertiende minuut was het alsnog raak voor de mannen van Koeman. Lionel Messi bediende Dembélé, die de bal via het been van Federico Chiesa binnenschoot: 0-1.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Na een mooi hakje van Griezmann kreeg Messi nog een kans op de 0-2, maar zijn inzet ging voorlangs. Aan de andere kant zorgde Álvaro Morata voor het meeste gevaar, maar hij zag drie (!) keer een doelpunt afgekeurd worden wegens buitenspel. 

Koeman gebruikte de tweede helft in Turijn voor een experiment met Frenkie de Jong. De Nederlander speelde na rust als centrumverdediger naast Clément Lenglet, maar kreeg niet al te veel te doen. Griezmann, die de kans kreeg op zijn favoriete positie, als schaduwspits achter Messi, was nog wél kansrijk. De Fransman raakte echter opnieuw de paal.

In de slotminuut van de reguliere speeltijd kreeg Barcelona nog een strafschop, na een onhandige overtreding van Federico Bernardeschi op invaller Fati. Die penalty werd overtuigend binnengeschoten door Lionel Messi. Juve eindigde de wedstrijd met tien man, omdat Merih Demiral in de slotfase zijn tweede gele kaart pakte. Door de 0-2 zege in Italië staat Barcelona nu op zes punten uit twee duels en een doelsaldo van 7-1.

Ferencváros
Ferencváros
2 - 2
Dinamo Kiev
Dinamo Kiev

In Boedapest hebben Dinamo Kiev en Ferencvaros elkaar in evenwicht gehouden. De Oekraïners kwamen op een 0-2 voorsprong via treffers van Viktor Tsygankov en Carlos de Pena. De aansluitingstreffer namens de thuisploeg kwam van Tokmac Nguen. Sergiy Sydorchuk kreeg daarna rood bij Kiev, en in de slotfase profiteerde Franck Boli daarvan: 2-2.

UEFA Champions League

Stand Groep G UEFA Champions League 2020/2021

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Juventus
6
5
0
1
14-4
+10
15
2
Barcelona
6
5
0
1
16-5
+11
15
3
Dinamo Kiev
6
1
1
4
4-13
-9
4
4
Ferencváros
6
0
1
5
5-17
-12
1
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer Juventus
Meer over Juventus
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.