Productief Jong Ajax zet Go Ahead opzij en waarschuwt FC Twente

De derde plaats lijkt dit seizoen het maximaal haalbare voor Go Ahead Eagles in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van trainer John Stegeman ging maandag onderuit op bezoek bij Jong Ajax.

Jong Ajax
Jong Ajax
5 - 2
Go Ahead Eagles

Jong Ajax is met de overtuigende zege uitstekend begonnen aan een loodzware reeks. Vrijdag wacht de topper tegen FC Twente, dat bij winst zeker is van de titel en de bijbehorende promotie naar de Eredivisie. De Tukkers wilden de wedstrijd het liefst in de Johan Cruijff Arena spelen zodat er extra veel fans mee konden reizen, maar Ajax heeft al laten weten dat dat geen optie is.

Met de overwinning op het dit seizoen toch sterke Go Ahead laat Jong Ajax bovendien zien dat FC Twente een zware dobber staat te wachten in Amsterdam. Thomas Verheydt zette de Eagles na een verkeerde terugspeelbal van Dean Solomons nog wel op voorsprong, maar nog voor rust draaide Jong Ajax de wedstrijd om via doelpunten van Lassina Traoré en Perr Schuurs. Laatstgenoemde poeierde binnen uit een vrije trap.

Acht minuten na rust zorgde Verheydt met zijn tweede van de avond voor de 2-2. Een inspiratie bleek de goal niet te zijn voor Go Ahead, dat niet opgewassen bleek tegen de talenten van Ajax. Danilo Pereira nam de 3-2 voor zijn rekening en na goed werk van Noa Lang werd het twintig minuten voor tijd zelfs 4-2 via Traoré. Diezelfde Traoré was de aangever bij de 5-2 van Danilo, die inmiddels al op vijftien doelpunten staat dit seizoen.

Door de klinkende overwinning staat Jong Ajax na 34 duels al op 69 doelpunten in de Keuken Kampioen Divisie. Alleen Sparta Rotterdam en Jong PSV (allebei 71) scoorden vaker. Go Ahead is door de nederlaag nog niet helemaal zeker van een plek in de play-offs, maar kan dat ticket vrijdag met een zege tegen Jong PSV alsnog veiligstellen.