Presidentskandidaat Barça krabbelt terug: er is wél plek voor Koeman

Reacties

Víctor Font is teruggekomen op zijn breed uitgemeten uitspraak over Ronald Koeman. De presidentskandidaat bij Barcelona stelde eerder dat de voormalig bondscoach van Oranje zelfs niet zijn trainer zou zijn als hij de treble zou winnen, maar benadrukte zaterdagavond dat hij er inmiddels anders in staat.

Presidentskandidaat Barça krabbelt terug: er is wél plek voor Koeman
© Pro Shots

Font profileerde zich de laatste maanden nadrukkelijk als kandidaat-voorzitter van Barça door fel te ageren tegen het beleid van de huidige president Josep Maria Bartomeu. In een van zijn media-optredens stelde de Catalaanse ondernemer dat Xavi zijn beoogde trainer is, mocht hij volgend jaar de presidentsverkiezing winnen. Maar inmiddels is Font bijgedraaid.

Dat blijkt uit een reeks posts op Twitter, die Font heeft geplaatst naar aanleiding van de vele vragen over de positie van Koeman. Hij stelt nu dat Xavi weliswaar nog steeds een centrale rol speelt in zijn project, maar dan als general manager. De huidige trainer van Al-Sadd zou zijn talenten bijvoorbeeld ook kunnen inzetten op het vlak van het technisch beleid, de opleiding en de scouting.

Het gaat Font er vooral om een winnende formule neer te zetten, waarin alle puzzelstukjes in elkaar vallen. 'In deze context is het zeker dat als de huidige positieve dynamiek qua spel en resultaten aanhoudt, dat er ook plaats is Koeman en zijn assistenten in het project dat wordt geleid door Xavi', stelt de 48-jarige presidentskandidaat in zijn afsluitende post op Twitter.

Het maakt duidelijk dat Koeman veel van de eerste scepsis heeft overwonnen nu Barça de eerste twee competitieduels onder zijn leiding met overtuigende cijfers heeft gewonnen. Zondagavond wacht de derde wedstrijd, thuis tegen het Sevilla van Luuk de Jong. Koeman tekende een contract tot medio 2022 bij Barcelona, de nieuwe president wordt in maart 2021 gekozen.

Barcelona
Barcelona
1 - 1
Sevilla
Sevilla
'De Jong enorm geholpen door Koeman, niet meer alle ballen op Messi'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.