Spel tussen presidentskandidaten gaat door: Klopp genoemd bij Barça

Reacties

Het beleid van Barcelona in de komende jaren zal flink afhangen van de presidentsverkiezingen die in maart van volgend jaar worden gehouden. Steeds meer kandidaten melden zich in de Spaanse media, telkens met een andere kandidaat voor het trainerschap. Na pleidooien voor Xavi en Ronald Koeman komt Jordi Farré nu met de naam van Jürgen Klopp op de proppen.

Spel tussen presidentskandidaten gaat door: Klopp genoemd bij Barça
© Pro Shots

Farré is een Catalaanse zakenman die in 2015 ook al probeerde mee te doen aan de verkiezingen. Het lukte hem vijf jaar geleden niet om genoeg handtekeningen op te halen, waardoor zijn verkiezingsstrijd klaar was voor die goed en wel was begonnen. Volgend jaar gaat Farré voor een nieuwe kans en hij brengt weer nieuwe ideeën met zich mee.

In gesprek met SPORT laat hij weten dat hij inmiddels diverse gesprekken heeft gevoerd met Klopp, huidig manager van Liverpool. 'Natuurlijk hebben we onze visie en we zijn al begonnen met meerdere gesprekken met Klopp, omdat Barça zo'n trainer nodig heeft.'

Koeman werd onlangs gepresenteerd als nieuwe trainer van Barça, maar enkele presidentskandidaten lieten al direct weten dat zij het niet zagen zitten in de Nederlander. Víctor Font gaf bijvoorbeeld al aan dat hij Xavi aan wilde stellen, mocht hij in maart 2021 gekozen worden als nieuwe president van Barça. Hij noemde het 'zonde dat Koeman is ingestapt in een project zonder toekomst'.

Voor Farré is Klopp dus de man om Barcelona te leiden. Dit betekent niet dat hij ontevreden is met de aanstelling van Koeman. 'Hij is de juiste oplossing voor dit moment, een legende van Barcelona. Ik denk dat Koeman de juiste persoon is, vanwege zijn karakter. Ik wens hem veel sterkte toe, want de uitdaging is erg groot.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.