'Koeman begint aan project zonder toekomst, Xavi is onze trainer'

Reacties

Ronald Koeman mag dan de nieuwe trainer van Barcelona worden, presidentskandidaat Víctor Font ziet voor de 57-jarige oud-international geen plek in zijn project. Als de 48-jarige Spanjaard in maart wordt verkozen tot nieuwe president van de club, moet Xavi als trainer terugkeren in Camp Nou.

'Koeman begint aan project zonder toekomst, Xavi is onze trainer'
© Pro Shots

Font profileert zich met de verkiezingen in aantocht nadrukkelijk, door regelmatig kritiek te uiten op het beleid van de huidige voorzitter Josep Maria Bartomeu. Barcelona is in zijn ogen te ver afgedwaald van de waarden waarmee de club begin jaren negentig onder leiding van trainer Johan Cruijff ooit groot is geworden. Die moeten dan ook in ere worden hersteld, om Barça weer succesvol te maken.

Bartomeu stelde dat Koeman dankzij zijn kennis van de club en de idealen van Cruijff en zijn status als oud-speler op dit moment de beste trainer is voor Barcelona, maar Font denkt daar anders over. 'Als wij de verkiezingen winnen, zal Koeman niet de trainer zijn. Hij is een Barcelona-legende en we moeten hem dankbaar zijn dat hij deze uitdaging wil aangaan, maar het verandert niets aan mijn plannen.'

Font wil Barcelona op de korte en middellange termijn namelijk weer succesvol laten zijn met oud-speler Xavi aan het roer als trainer. Daarom betreurt de presidentskandidaat het dat Koeman op dit moment instapt. 'Het is echt jammer, want hij begint aan een project zonder toekomst en enige structuur. Dat risico zou hij moeten vermijden', zei Font dinsdagavond tegen radiostation RAC1.

Hoewel Xavi (40) nog geen enkel contract heeft getekend en de huidige coach van Al-Sadd onlangs nog zei dat hij het nog te vroeg vindt om terug te keren bij Barcelona, gaat Font ervan uit dat de voormalige spelmaker de coach wordt in Camp Nou als hij in maart 2021 de nieuwe president wordt. En in dat geval is er ook een functie weggelegd voor Jordi Cruijff in de directie. 'Xavi rekent op hem.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.