De man die in 2003 Koeman benaderde weer kandidaat Barcelona

Reacties

De presidentsverkiezingen van Barcelona vinden plaats op 20 en 21 maart. Met oude bekende Joan Laporta heeft zich een vijfde kandidaat officieel gemeld voor het voorzitterschap.

De man die in 2003 Koeman benaderde weer kandidaat Barcelona
© Pro Shots

Laporta is geen onbekende voor Koeman. Sterker nog, in 2003 deed hij als kersverse president van Barcelona, en ingefluisterd door Johan Cruijff, een poging de oud-international als trainer naar Camp Nou te halen.

Die missie strandde op het gegeven dat de Catalanen de gevraagde afkoopsom aan Ajax niet wensten betalen voor Koeman. Frank Rijkaard werd vervolgens trainer van Barcelona. Onder zijn hoede debuteerde Lionel Messi in de Catalaanse hoofdmacht. 'Het klopt dat het heel anders had kunnen lopen voor mij en Barcelona', zei Koeman in 2016 in MARCA over die gemiste kans.

Mogelijk gaat Koeman zeventien jaar na de eerste vergeefse poging bij Barcelona werken onder het presidentschap van Laporta. De oud-voorzitter heeft zich als kandidaat gemeld voor de verkiezingen in maart. Hij gaat met Lluís Fernández Alà, Agustí Benedito, Víctor Font en Jordi Farré strijden voor de rol van opvolger van Josep Maria Bartomeu.

Alleen is de vraag of Koeman wel de eerste keus van Laporta zoals in 2003. De oud-voorzitter heeft eerder gepleit voor een terugkeer van Pep Guardiola. 'Ik zou het geweldig vinden als hij terugkeert. Hij is nu actief bij City en het is een beslissing die hij uiteindelijk zelf moet maken. Hij is een icoon voor Barcelona en veel Catalanen zien hem graag terugkeren. Op het juiste moment ga ik in gesprek met degene die Barcelona-coach moet zijn vanaf 2021.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.