Premier League-clubs evenaren wanprestatie uit 1994

Het toernooi om de FA Cup kende een sensationele vierde ronde. Liefst vijf Premier League-clubs sneuvelden tegen lager spelende opponenten. Chelsea dwong nog een replay af tegen Brentford.

Premier League-clubs evenaren wanprestatie uit 1994

Liverpool (op de foto Steven Gerrard in duel met Carl Winchester van Oldham Athletic) verloor zondag met 3-2 van Oldham Athletic, nadat eerder op de dag Tottenham Hotspur met 2-1 bij Leeds United onderuit ging. Eerder verloor Villa met 2-1 van Millwall, was Luton Town met 1-0 te sterk voor Norwich City, terwijl QPR-MK Dons eindigde in 2-4.

De laatste keer dat er in de vierde ronde van het FA Cup-toernooi vijf ploegen uit de hoogste afdeling uitgeschakeld werden dateerde van 1994. Het was pas de vijfde keer sinds 1927 dat dit gebeurde.

Negentien jaar geleden waren het Arsenal, Newcastle United, Manchester City, Blackburn Rovers en Leeds United die in ronde vier verloren. Alleen Manchester City (1-0 tegen Cardiff City) leed in eerste instantie een nederlaag. De andere vier ploegen gingen ten onder in een replay.

Bolton Wanderers klopte Arsenal, Luton Town schakelde Newcastle United uit, Charlton Athletic zette Blackburn Rovers de voet dwars en Oxford United was te sterk voor Leeds United.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen