FA Cup-avontuur Newcastle strandt opnieuw in Brighton

Voor Newcastle United is het toernooi om de FA Cup al na één wedstrijd voorbij. De ploeg van manager Alan Pardew werd in de derde ronde uitgeschakeld door Brighton & Hove Albion (2-0).

Ook vorig seizoen kwamen beide clubs elkaar tegen in dezelfde fase van het bekertoernooi en ook toen was Brighton thuis te sterk voor Newcastle. Waar een eigen doelpunt van Mike Williamson toen voor de beslissing zorgde in het Falmer Stadium, was Andrea Orlandi nu de gevierde man aan de kant van The Seagulls.

Na een lange pass van Gordon Greer kon de van Manchester City gehuurde Wayne Bridge net voor de achterlijn voorgeven, waarna Orlandi de thuisclub in de 33ste minuut met buitenkant links op voorsprong zette. De 28-jarige Spanjaard speelde in het verleden onder trainer Frank Rijkaard één competitieduel voor Barcelona. Newcastle, waar Vurnon Anita een basisplaats had en Tim Krul vanaf de bank moest toekijken, maakte een ongeïnspireerde indruk en wist de achterstand niet meer goed te maken. Vanaf de 62ste minuut speelden de bezoekers overigens met tien man, nadat Shola Ameobi zijn tweede gele kaart had geïncasseerd. In de 87ste minuut bepaalde Will Hoskins de eindstand op 2-0.

Net als een jaar geleden was het Brighton van manager Gustavo Poyet te sterk voor Newcastle, dat in de Premier League een teleurstellende vijftiende plaats bezet. Dat terwijl The Magpies vorig seizoen nog als vijfde eindigden. In de Europa League komt de ploeg van Pardew volgende maand uit tegen Metalist Kharkiv.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.