'Premier League wordt hoe dan ook afgerond, desnoods zonder publiek'

Reacties

De Premier League-clubs zijn het volgens diverse Engelse media over één ding roerend eens: het seizoen moet hoe dan ook worden afgemaakt. Desnoods door het spelen van wedstrijden zonder publiek.

'Premier League wordt hoe dan ook afgerond, desnoods zonder publiek'
© Pro Shots

Dat schrijven meerdere Britse kranten nadat de clubs donderdag een vergadering hielden over wat te doen met het restant van het seizoen. Tenzij het om gezondheidsredenen - en dus door maatregelen van de overheid wegens het coronavirus - niet mogelijk is, wordt het restant van de Premier League afgemaakt, desnoods tot ver in de zomer en zonder toeschouwers in het stadion.

Het niet afmaken van het seizoen zou financieel en juridisch te grote consequenties hebben, vooral door de miljardendeal met tv-zenders Sky Sports en BT Sport. De Premier League is daarom al van plan te breken met de regel dat het seizoen vóór 1 juni klaar moet zijn en ook doorspelen na 30 juni, de datum waarop spelerscontracten eindigen, is een reële optie.

Zonder de opbrengst uit tv-gelden zouden veel clubs financieel het hoofd immers niet boven water kunnen houden. De belangen zijn in dat opzicht zo groot, dat de Premier League bereid is een groot deel van het seizoen te spelen zonder publiek. Zonder fans in het stadion hopen de clubs in het eerste weekend van mei weer te kunnen voetballen.

Dan moet de uitbraak van het coronavirus in Engeland dus wel zijn ingedamd en de regering toestemming hebben verleend om weer te voetballen (en daarvoor al te trainen). Ook de clubs beseffen uiteraard dat de volksgezondheid op de eerste plek staat, aldus Sky Sports. Eerder deze donderdag werd bekend dat de competities daardoor sowieso nog tot eind april zullen stilliggen.

'Eredivisie-voetbal begin april is geen realistische gedachte'

Liverpool
AFC Bournemouth-aanvoerder Simon Francis houdt er nog steeds rekening mee dat er dit seizoen helemaal niet meer kan worden gevoetbald. 'Dat het seizoen nietig wordt verklaard, is nog steeds een mogelijkheid', zegt hij tegen de BBC. 'Maar de resterende wedstrijden moeten worden gespeeld, ik weet zeker dat de andere teams daar ook zo over denken.'

Waar het Bournemouth van Nathan Aké en Arnaut Danjauma Groeneveld tegen degradatie strijdt, was Liverpool voor het stilleggen van de Premier League al heel dicht bij de eerste landstitel sinds 1990. Als het seizoen hier eindigt, loopt die ernstig gevaar. Maar zover komt het volgens The Daily Mail niet. 'De Liverpool-fans kunnen opgelucht ademhalen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.