Contract of niet: Willian maakt seizoen af bij Chelsea, hoe lang het ook duurt

Reacties

De vraag is of de Premier League nog kan worden afgerond voor 30 juni, de datum waarop de contracten van de spelers aflopen. Willian is zo'n speler. De Braziliaan vindt het echter geen probleem ook na die datum nog voor Chelsea te spelen.

Contract of niet: Willian maakt seizoen af bij Chelsea, hoe lang het ook duurt
© Pro Shots

Willian heeft zijn aflopende contract op Stamford Bridge nog altijd niet verlengd en wordt al tijden in verband gebracht met een vertrek bij Chelsea. Zo zou Barcelona het wel zien zitten de 31-jarige vleugelspeler transfervrij over te nemen. Het kan voor een lastige situatie zorgen, als het niet mogelijk is om de Premier League al voor 30 juni af te ronden. Iets dat zeker geen uitgemaakte zaak is, nu er tot eind april niet wordt gevoetbald in Engeland.

Willian toont zich echter loyaal aan de club die hij al sinds de zomer van 2013 dient, toen Chelsea hem overnam van het Russische Anzhi. 'Als ik op die data, in die maanden erna, zou moeten spelen, zou ik dat geen enkel probleem vinden', zei hij tegen een Braziliaans tv-station. 'Dan kan ik de competitie beëindigen op een manier die loyaal is naar de club die er altijd voor mij is geweest, dat staat los van een ondertekend stuk papier.'

Het zijn veelzeggende uitspraken van Willian, die al meer dan 300 officiële duels voor Chelsea speelde en de club dus niet zomaar in de steek laat. 'Niks is op dit moment zeker, we weten niet wat er gaat gebeuren. Maar het lijdt geen twijfel dat ik zoals altijd klaar ben om alles te geven voor de club, ongeacht mijn contractsituatie', aldus Willian, van wie manager Frank Lampard hoopt dat hij alsnog verlengt.

FIFA
Mocht het niet mogelijk zijn de nationale competities af te ronden voor 30 juni, dan zal de FIFA met een oplossing moeten komen. De wereldvoetbalbond liet woensdag weten dat een werkgroep zich over de kwestie gaat buigen. 'Er wordt gekeken of er wijzigingen of tijdelijke ontheffingen moeten worden toegepast. Dit met het oog op het beschermen van contracten van zowel spelers als clubs.'

Er zitten bij Chelsea meer spelers in hetzelfde schuitje als Willian. Ook Pedro en Olivier Giroud hebben een aflopend contract, net als (de geblesseerde) Marco van Ginkel. Bovendien neemt de club op 1 juli officieel Hakim Ziyech over van Ajax. In Nederland is de competitie voorlopig tot begin april stilgelegd. Ook de KNVB-bekerfinale tussen Feyenoord en FC Utrecht, die gepland stond voor 19 april, is al uitgesteld.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.