Premier League kondigt nieuwe regels tegen Super League-afsplitsing aan

Reacties

De Premier League gaat er alles aan doen om te voorkomen dat Engelse clubs zich afsplitsen en gaan meedoen aan een competitie als de Super League. Gesteund door de FA meldt de hoogste competitie van Engeland maandag dat er nieuwe regels in de maak zijn om de kernwaarden van het voetbal te beschermen.

Premier League kondigt nieuwe regels tegen Super League-afsplitsing aan

Die kernwaarden zijn: een open voetbalpiramide, ontwikkeling dankzij sportieve prestaties en de hoogste normen van sportieve integriteit. De Premier League meldt er expliciet bij dat de nieuwe regels zijn bedoeld om te voorkomen dat er clubs zijn die zich afsplitsen. Zo komt er een handvest voor eigenaren, die dit moeten ondertekenen en zich zo verbinden aan de hierboven genoemde kernwaarden.

Er komen daarnaast extra regels die de principes van de Premier League en open competities beschermen. Op het schenden van deze regels komt een straf te staan. Welke straffen dat worden, is nog niet bekend. De Premier League spreekt daar nog over met de FA en de Britse overheid.

De nieuwe regels staan los van de consequenties die de zes Engelse Super League-clubs nog moeten ondervinden. 'Het mag niet zo zijn dat een kleine groep clubs zo veel verdeeldheid zaait en het sportieve proces verstoort', meldt de Premier League in een statement. 'We zijn vastberaden om de waarheid te achterhalen en de clubs verantwoordelijk te houden voor hun keuzes.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.