Premier League is door komst Guedes een smaakmaker rijker

Reacties

Wolverhampton Wanderers heeft maar weer eens een Portugees in de armen gesloten. Valencia maakt bekend dat er een akkoord is bereikt over een transfer van Gonçalo Guedes.

Premier League is door komst Guedes een smaakmaker rijker
© Pro Shots

De 25-jarige Guedes speelde sinds 2017 voor Valencia, dat de aanvaller eerst huurde en vervolgens definitief overnam van Paris Saint-Germain. De 31-voudig Portugees international speelde 146 wedstrijden in Spanje en gaat nu verder in Engeland. Wolverhampton betaalt naar verluidt 32 miljoen euro voor Guedes, die middels bonussen nog wat extra geld bij elkaar kan voetballen voor Valencia.

Bij Valencia was Guedes in de afgelopen jaren een van de smaakmakers. Door financiële problemen wilde de club echter toch graag van de grootverdiener af. Om diezelfde reden werd Jasper Cillessen naar de uitgang van het Mestalla geduwd. Hij is inmiddels teruggekeerd naar NEC

Guedes wordt bij Wolverhampton de tiende Portugees (!) binnen de selectie. Coach Bruno Lage komt ook al uit het Zuid-Europese land.

Conor Coady
Guedes zal bij Wolverhampton geen ploeggenoot worden van Conor Coady. De verdediger, die in het afgelopen seizoen de aanvoerder van Wolverhampton was, is voor een jaar verhuurd aan Everton. Coady (29) keert zo terug naar de stad waar hij geboren werd, Liverpool.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.