NEC voltooit transferstunt: Cillessen keert definitief terug in Nijmegen

Reacties

NEC heeft de spectaculaire transfer van Jasper Cillessen afgerond. De 33-jarige doelman heeft zijn handtekening gezet onder een driejarig contract in Nijmegen. De club betaalt enkele tonnen aan Valencia.

NEC voltooit transferstunt: Cillessen keert definitief terug in Nijmegen
© Pro Shots

Woensdag sijpelde al door dat de terugkeer van Cillessen naderde. De Oranje-international drukte met zijn salaris zwaar op de begroting van Valencia en mocht uitkijken naar een nieuwe werkgever. PSV toonde voorzichtig interesse, maar pakte niet door. Later gonsde het van de geruchten dat ook NEC van plan was een poging te wagen. Die informatie bleek juist, want de Nijmegenaren klopten inderdaad aan bij de entourage van de 67-voudig international. Met succes.

De verrassende transfer had echter wel de nodige voeten in de aarde. De presentatie van Cillessen werd tweemaal uitgesteld vanwege een conflict tussen de doelman en Valencia. Zonder in detail te treden bevestigde technisch directeur Ted van Leeuwen dat het conflict 'om geld' ging. Een afspraak die Cillessen had met Valencia werd op het laatste moment gewijzigd door de Spanjaarden, waardoor de transfer van de keeper niet afgerond kon worden. Zondagavond was die laatste plooi gladgestreken.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Cillessen debuteerde in 2010 in het shirt van NEC en dwong in zijn debuutseizoen een transfer naar Ajax af. In Amsterdam was de sluitpost uit Groesbeek drie seizoenen lang de eerste keus. Barcelona nam Cillessen halverwege 2016 over van Ajax, maar in Camp Nou moest hij zich tevreden stellen met een rol als stand-in achter Marc-André ter Stegen. Na slechts vijf competitieduels in drie jaar week de doelman uit naar Valencia, waar hij mede door blessures nooit helemaal uit de verf kwam.

Terugkeer
Na zes seizoenen in La Liga vindt Cillessen de tijd rijp voor een terugkeer in de Eredivisie. Niet zijn oude club Ajax of concurrent PSV gaat met hem aan de haal, maar NEC. Marcel Boekhoorn is de grote initiator achter de spraakmakende terugkeer van Cillessen. De investeerder zou zelfs persoonlijk naar Valencia zijn gereisd om de doelman te overtuigen van een terugkeer op het oude nest.

Het is nog niet bekend wat de gevolgen zijn voor Mattijs Branderhorst. De 28-jarige keeper uit Tiel beleefde vorig jaar een uitstekend seizoen in de Eredivisie en begon zondag in de basis tijdens de seizoensopener tegen FC Twente (0-1 nederlaag). Het lijkt echter uitgesloten dat Cillessen, die zijn pijlen nadrukkelijk heeft gericht op het WK in Qatar, genoegen neemt met een rol op het tweede plan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer NEC
Meer over NEC
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.