Premier League-droom 'enorm invloedrijke' Hamer kan werkelijkheid worden

Reacties

Gustavo Hamer plaatste zich maandag met Coventry City voor de play-offs om promotie naar de Premier League. Dat was mede te danken aan een belangrijk doelpunt van de 25-jarige middenvelder in het Riverside Stadium van Middlesbrough (1-1).

Premier League-droom 'enorm invloedrijke' Hamer kan werkelijkheid worden
© Pro Shots
Middlesbrough
Middlesbrough
1 - 1
Coventry City
Coventry City

Bijna drie jaar geleden verruilde Hamer PEC Zwolle voor Coventry City, dat vlak daarvoor was teruggekeerd in het Championship. 'Pas als ik in de Premier League speel, heb ik het gehaald', zei de voormalig Feyenoorder halverwege zijn tweede seizoen bij The Sky Blues in gesprek met VI. Dat doel is inmiddels behoorlijk dicht bij voor Hamer, die zondag met Coventry aantreedt in de halve finale van de play-offs voor promotie.

De remise van Coventry op bezoek bij Middlesbrough volstond om de vijfde plaats in het Championship te consolideren. Dat betekent dat de club nog altijd kans maakt om volgend seizoen in de Premier League uit te komen. Zondag wacht in eigen huis het eerste deel van het tweeluik tegen (opnieuw) Middlesbrough. Wordt die dubbele horde genomen, dan volgt zaterdag 27 mei een beslissende finale op Wembley.

Geweldige prestatie
Terwijl de muziek nog uit de kleedkamer van het Riverside Stadium dreunde, verscheen Hamer voor de camera van het clubkanaal van Coventry. 'De muziek staat inderdaad hard', gaf de middenvelder toe. 'Iedereen is blij, want we gaan naar de play-offs. Ik denk dat we enorm trots op elkaar mogen zijn. We hebben nog steeds een aantal geblesseerde spelers, dus we zijn nog niet waar we willen zijn, maar dit is een geweldige prestatie.'

Manager Mark Robbins sloot zich aan bij de woorden van Hamer. 'Ik ben trots op iedereen. Als je kijkt naar het begin van ons seizoen... Het kostte een tijdje om op gang te komen. De play-offs bereiken is een fenomenale prestatie. Er is maar één manier om ervan te genieten en dat is door ze te winnen. We hebben nog een paar dagen om na te denken over hoe we dat moeten aanpakken.'

Kroon
Voor Hamer is de plaatsing voor de play-offs de bekroning van een geweldig seizoen. De middenvelder greep met tien beslissende voorzetten (eentje minder dan Ryan Giles en Jack Clarke) net naast de titel assistkoning en vond zelf negen keer het net. Tegen Middlesbrough was Hamer, vorige maand nog uitgeroepen tot speler van de maand van het Championship, de Man of the Match.

De Coventry Telegraph bekroonde het optreden van de Nederlander met een 8,5. 'Was direct vanaf het eerste fluitsignaal de beste en gaf City een voorsprong met een mooie afwerking in de benedenhoek. Kon de korte hoekschop niet lezen voor de gelijkmaker van Middlesbrough, maar dat was de enige smet op een uitstekende eerste helft. Bleef enorm invloedrijk, vooral door aanvallen onschadelijk te maken.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.