Prachtig gebaar Rüdiger: verdediger geeft WK-bonus aan kinderen in Sierra Leone

Reacties

Een prachtig gebaar van Antonio Rüdiger: de verdediger gaat zijn WK-premies schenken aan gehandicapte kinderen in Sierra Leone. De 29-jarige Duitser is geboren in Berlijn, maar van Sierra Leoonse afkomst. Zijn moeder ontvluchtte het land ooit vanwege de burgeroorlog.

Prachtig gebaar Rüdiger: verdediger geeft WK-bonus aan kinderen in Sierra Leone

De Real Madrid-verdediger helpt al langer kinderen uit het land van zijn moeder. Hij financiert samen met de Duitse hulporganisatie BigShoe kostbare en levensveranderende behandelingen voor kinderen. Het gaat om kinderen uit Lunsar, een provinciestadje in Sierra Leone. Ze hebben een handicap, maar worden hier in het land niet automatisch mee geholpen. ‘Het is pijnlijk om te zien onder welke omstandigheden deze kinderen opgroeien. Helaas is voor hen niets vanzelfsprekend', aldus Rüdiger over deze groep.

Deze groep kinderen, die vooral last heeft van klompvoeten, is afhankelijk van krukken. Als ze deze niet hebben, kunnen ze niet lopen en raken ze sociaal geïsoleerd. Een intensieve behandeling kan ervoor zorgen dat deze kinderen wel weer kunnen lopen. Rüdiger hoopt er met het bedrag van te zorgen dat meer kinderen behandeld kunnen worden en zo weer kunnen meedoen aan het sociale leven.

Duitsland begint het WK op woensdag 23 november met een groepswedstrijd tegen Japan. Spanje en Costa Rica zijn de andere deelnemers in de poule. Mocht Duitsland het WK winnen ontvangt Rüdiger een premie van liefst vier ton.

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Wereldkampioenschap

Stand Groepsfase Groep E Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Japan
3
2
0
1
4-3
+1
6
2
Spanje
3
1
1
1
9-3
+6
4
3
Duitsland
3
1
1
1
6-5
+1
4
4
Costa Rica
3
1
0
2
3-11
-8
3
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Duitsland
Meer over Duitsland
Meer Wereldkampioenschap
Meer over Wereldkampioenschap
Meer A. Rüdiger
Meer over A. Rüdiger
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.