Prachtig: duizenden Japanners zwaaien Nederlanders uit voor WK voor clubs

Reacties

Het WK voor clubs staat alweer voor de deur. Dinsdagavond begint het toernooi van de FIFA in Saoedi-Arabië. Twee Nederlanders zijn van de partij en werden zondag uitbundig uitgezwaaid.

Prachtig: duizenden Japanners zwaaien Nederlanders uit voor WK voor clubs
León
León
0 - 1
Urawa Reds
Urawa Reds

Bryan Linssen en Alex Schalk spelen inmiddels alweer een tijdje in Japan. Met de grootste club van het land, Urawa Red Diamonds, veroverde het duo de Aziatische Champions League. Daar stond tegenover dat de FIFA een ticket uitdeelde voor het WK voor clubs van deze maand.

Terwijl beiden kwakkelden met blessureleed zijn ze inmiddels al weer even in topconditie om mee af te reizen naar Saoedi-Arabië. In aanloop naar het toernooi gooide Urawa één keer de deuren van het trainingscomplex open. Dat leverde een stormloop van duizenden fans op.

De Japanners staken massaal Urawa nog één keer een hart onder de riem, alvorens naar Saoedi-Arabië afgereisd zou worden. Linssen en Schalk landden daar maandag, waarna de voorbereiding op het kwartfinaleduel met het Mexicaanse Club Léon voortgezet werd. Vrijdag zal om 15.30 uur (Nederlandse tijd) die tweestrijd plaats vinden.

Mocht Urawa afrekenen met de winnaar van de Concacaf Champions Cup, dan wacht een droomaffiche. In dat geval treffen de Nederlanders namelijk Manchester City. De winnaar van de Champions League is al geplaatst voor de halve finale.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.