Positief record lonkt voor FC Utrecht, negatief record voor Roda JC

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij een aantal feiten. FC Utrecht fungeert zondagmiddag als gastheer van Roda JC Kerkrade, dat nog puntloos is.

Positief record lonkt voor FC Utrecht, negatief record voor Roda JC
 
Speelronde4
Aftrap14.30 uur
ScheidsrechterSiemen Mulder

• FC Utrecht en Roda JC troffen elkaar in de Domstad 49 keer eerder in het kader van de Eredivisie. De thuisploeg jaagt op zijn dertigste zege, Roda JC aast op de dertiende triomf. Tot nu toe resulteerde de krachtmeting acht keer in een remise.

• Roda JC staat na verliesbeurten tegen PEC Zwolle, Vitesse en PSV nog op nul punten. Dat zijn er zes minder dan FC Utrecht, dat afrekende met ADO Den Haag en Willem II maar verloor van FC Groningen.

• FC Utrecht kreeg in de laatste vijf Eredivisie-thuisduels geen tegentreffer. Bij een clean sheet tegen Roda JC Kerkrade evenaren de Domstedelingen het clubrecord van zes opeenvolgende thuiswedstrijden met de 'nul'.

• In de eerste drie speelrondes creëerde Zakaria Labyad liefst veertien kansen, meer dan welke speler ook in de Eredivisie.

• Als Eredivisie-trainer veroverde Erik ten Hag alleen tegen Ajax, Feyenoord, PSV en AZ minder punten dan tegen Roda JC Kerkrade (slechts 1,25 per duel).

• Inclusief de laatste speelronde van afgelopen seizoen ging Roda JC Kerkrade tijdens de laatste vier competitiewedstrijden onderuit. In de voorbije tien jaar zetten de Limburgers eenmaal een langere reeks van verliesbeurten neer, in 2014 (zes nederlagen op rij).

• Roda JC Kerkrade maakte in 2017 slechts zes goals in uitwedstrijden. Voorafgaand aan deze speelronde presteerde alleen ADO Den Haag slechter in dit opzicht met vijf goals buitenshuis.

De laatste vijf edities van FC Utrecht-Roda JC Kerkrade:

SeizoenUitslag
2011/123-1
2012/134-0
2013/143-3
2015/161-1
2016/171-0
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.