Positief nieuws én zorgen voor Spalletti richting weerzien Napoli en Ajax

Reacties

Napoli-trainer Luciano Spalletti kan woensdag waarschijnlijk weer beschikken over spits Victor Osimhen, die sinds begin september buitenspel stond. Bij de zege op Cremonese zag Spalletti tot zijn ongenoegen een basiskracht geblesseerd uitvallen.

Positief nieuws én zorgen voor Spalletti richting weerzien Napoli en Ajax
© Pro Shots
Cremonese
Cremonese
1 - 4
Napoli
Napoli

'Scappa Napoli', kopte La Gazzetta dello Sport. De Italiaanse sportkrant spreekt over een ontsnapping bij Cremonese, voor wie Cyriel Dessers scoorde. 'De lijstaanvoerder worstelde, maar Spalletti maakte met zijn wisselbeleid het verschil. Simeone, Lozano en Olivera kwamen erin en scoorden', aldus La Gazzetta over de 1-4 zege in Cremona.

Napoli komt door de overwinning op Cremonese en het gelijkspel van nummer twee Atalanta Bergamo op twee punten van de naaste concurrent. Cremonese bood Ajax mogelijk inspiratie voor woensdag. 'Het was geen eenvoudige wedstrijd. We belandden in een type wedstrijd die niet past bij onze kwaliteiten en eigenschappen', zei Spalletti tegen DAZN.

'We hadden grote moeite om de tweede bal te veroveren en op die manier werd het een wedstrijd waarin we ons niet prettig voelden. Maar we lieten ons niet gek maken en in de slotfase hebben we onszelf ook beloond. Ik heb het gevoel dat dit team de strijd nooit opgeeft, daarom dragen deze spelers het Napoli-shirt. Voor een trainer is het met dit soort spelers ook eenvoudiger werken', zei Spalletti na de achtste zege op rij in alle competities, een nieuw clubrecord.

Blessureboeg
Spalletti zag in de slotfase verdediger Amir Rrahmani nog geblesseerd uitvallen met een dijbeenblessure. De trainer van Napoli kon direct na de wedstrijd niet aangeven of de thuiswedstrijd tegen Ajax in gevaar komt voor de Kosovaar. Tegenover de blessure van Rrahmani staat volgens La Repubblica de rentree van Osimhen. De Nigeriaan viel begin september tegen Liverpool (4-1) geblesseerd uit, maar blijkt voldoende hersteld om tegen Ajax in actie te komen. De verwachting is dat Osimhen vanaf de bank start in Napels.

Serie A

Stand Serie A 2022/2023

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Napoli
38
28
6
4
77-28
+49
90
2
Lazio
38
22
8
8
60-30
+30
74
3
Internazionale
38
23
3
12
71-42
+29
72
4
AC Milan
38
20
10
8
64-43
+21
70
5
Atalanta Bergamo
38
19
7
12
66-48
+18
64
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.